Pasaulē
2021. gada 15. oktobris, 17:11

Francija pārtrauc bezmaksas Covid-19 testu nodrošināšanu; būs jāmaksā no 22 līdz 44 eiro

Jauns.lv / LETA

Francija ar piektdienu pārtrauc līdzšinējo praksi, kad bezmaksas Covid-19 testus varēja veikt pilnīgi visi interesenti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Francūžiem ir jāuzrāda nesen veikta Covid-19 testa negatīvs rezultāts, apliecinājums par Covid-19 pārslimošanu vai pabeigtu vakcināciju, lai saņemtu veselības sertifikātu, kas ir neieciešams iekļūšanai kafejnīcās, restorānos, sporta centros, kinoteātros, citās izklaides un kultūras iestādēs.

Septiņiem miljoniem francūžu, kas nav vakcinējušies vai nav vakcinējušies pilnībā, turpmāk par Covid-19 testa veikšanu būs jāmaksā no 22 līdz 44 eiro.

Testi arī turpmāk būs bez maksas cilvēkiem ar ārsta norīkojumu, tiem, kas nesen kontaktējušies ar inficētu personu, kam nesen bijis pozitīvs tests vai arī kam ir apliecinājums, ka viņi ir nepanes vakcīnas.

foto: Ekrānuzņēmums
Sieviete uzrāda veselības sertifikātu.

Pārtraucot vispārējus bezmaksas testus, valdība cenšas motivēt iedzīvotājus vakcinēties, kā arī samazināt izdevumus par Covid-19 testiem, kas šogad atbilstoši aplēsēm sasniegs 6,2 miljardus eiro. Tas ir ievērojams kāpums, salīdzinot ar 2020.gadu, kad tam tika tērēti 2,2 miljardi eiro.

Vienlaikus Covid-19 izplatības tempi turpina palēnināties.

Ceturtais koronavīrusa vilnis, pēc visa spriežot, ir beidzies, jauno Covid-19 gadījumu skaitam nedēļā uz 100 000 iedzīvotāju noslīdot zem 50.

24 stundu laikā konstatēto jauno Covid-19 gadījumu skaits bijis nedaudz virs 5000, ceturtdien pavēstīja varasiestādes.

No piektdienas 2,7 miljoniem cilvēku, kas strādā slimnīcās un aprūpes namos, kā arī ugunsdzēsējiem un ātrās palīdzības šoferiem būs jāuzrāda apliecinājum par pabeigtu vakcināciju. Pretējā gadījumā tiks apturēts viņu darba līgums un alga samazināta.

Līdz šim viņiem bija jāuzrāda pierādījums par vismaz vienu saņemtu vakcīnas poti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās