foto: Metropolitan police
Aizdomās par jaunās skolotājas Sabīnas Nesas slepkavību Londonā aizturēts vīrietis
Sabīna Nesa
Pasaulē
2021. gada 26. septembris, 17:58

Aizdomās par jaunās skolotājas Sabīnas Nesas slepkavību Londonā aizturēts vīrietis

Jauns.lv

Aizdomās par 28 gadus vecās skolotājas Sabīnas Nesas slepkavību Londonā aizturēts kāds 36 gadus vecs vīrietis, raksta BBC.

Londonas Galvaspilsētas policijas pārvalde vīrieša aizturēšanu raksturojusi kā "nozīmīgu notikumu".

Zināms, ka likumsargi iepriekš bija publicējuši novērošanas kameru uzņemtu video ar kādu vīrieti, kurš vakarā, kad sieviete tika nogalināta, pastaigājās netālu no parka. Nav skaidrs, vai aizturētais ir tas pats vīrietis.

Nesas slepkavības lietā jau iepriekš arestēti divi aizdomās turētie, kuri vēlāk gan atbrīvoti.

Jauns.lv jau iepriekš vēstīja, ka Lielbritāniju tikai sešus mēnešus pēc Sāras Everardas slepkavības satricinājusi vēl viena jaunas sievietes slepkavība. Policija pieļauj, ka Sabīna Nesa nogalināta laikā, kad no mājām devusies uz piecu minūšu gājiena attālumā esošo bāru Peglera laukumā.

foto: AFP/Scanpix
Netālu no vietas, kur tika atrasts Sabīnas ķermenis, gulst ziedi un sveces

Tiek uzskatīts, ka viņa 17. septembrī noslepkavota parkā. Sabīnas līķis tika atrasts nākamās dienas pēcpusdienā netālu no tuvējā kopienas centra. To atrada nejaušs garāmgājējs.

Šobrīd Peglera laukumā līdzcilvēki ir atstājuši ziedus un sveces Sabīnas piemiņai. Netālu no vietas, kur tika atrasts mirušās sievietes ķermenis, atvērta arī līdzjūtību grāmata. Piektdien pieminēt Sabīnu ieradās vairāk nekā 500 cilvēku, tostarp viņas māsa Džebina, kura sanākušajiem pavēstīja, ka ir "zaudējusi apbrīnojamu, gādīgu, skaistu māsu, kura šo pasauli atstājusi pārāk agri".

foto: AFP/Scanpix
Sabīnas Nesas māsa Džebina

Arī pie britu premjerministra Borisa Džonsona rezidences Dauningstrītas ielā 10 aizdegta svecīte.

"Sabīnas gājienam vajadzēja ilgt nedaudz vairāk par piecām minūtēm, bet viņa tā arī nesasniedza savu galamērķi," sacīja galvenais inspektors Džo Geritijs, piebilstot: "Mēs zinām, ka sabiedrība ir šokēta par šo slepkavību - tāpat kā mēs - un mēs izmantosim visus mums pieejamos resursus, lai atrastu par slepkavību atbildīgo personu."

Lielbritānija pēdējā laikā sastopas ar pret sievietēm vērstas vardarbības pieaugumu, daudziem sabiedrībā nebaidoties notiekošo valstī saukt pat par femicīda epidēmiju.

Ar terminu femicīds apzīmē sieviešu un meiteņu nogalināšanu dzimuma dēļ.