Pasaulē
2021. gada 25. septembris, 05:13

Atklājas jauna informācija par nogalinātās soctīklu zvaigznes līgavaiņa darbībām pēc viņas nāves

Jauns.lv

Bezvēsts pazudušā Braiena Laundrija ģimenei pietuvināts avots "CNN" atklājis, ka nogalinātās Gabijas Petito līgavainis pagājušajā otrdienā bez mobilā telefona un maka atstāja savu vecāku mājas Floridā.

Laundrija vecāki bija noraizējušies, ka viņš varētu sev kaut ko nodarīt, sacīja avots. Laundrijs nav redzēts kopš otrdienas un varasiestādes izvērsušas meklēšanu netālu no viņa vecāku mājām Nortportā.

foto: Instagram/@gabspetito

Nortportas policijas pārstāvis atteicies komentēt šo informāciju: "Es šobrīd nevaru sniegt nevienu paziņojumu. Šo izmeklēšanu veic FIB," sacīja Nortportas policijas pārstāvis Džošs Teilors. FIB uz lūgumu sniegt komentārus nav atbildējis.

Pēc FIB Denveras biroja datiem, ASV Vaiomingas apgabala tiesa izdeva Laundrijam federālā aresta orderi, jo zvērinātie apsūdzēja viņu par "neatļautu ierīču izmantošanu" pēc Petito nāves.

foto: Instagram/@gabspetito

"Lai gan šis aresta orderis ļauj likumsargiem arestēt Laundriju, FIB un mūsu partneri visā valstī turpina izmeklēt Petito slepkavības faktus un apstākļus," "Twitter" paziņojumā sacīja FIB īpašais aģents Maikls Šneiders.

Saskaņā ar apsūdzību, Laundrijs izmantojis debetkarti un PIN kodus kontiem, kas viņam nepieder par summu, kas lielāka par 1000 dolāriem laika posmā no 30. augusta līdz 1. septembrim.

Šīs ziņas parādījušās, kad izmeklētāji vēlreiz pārmeklēja Floridas dabas rezervātu, lai iegūtu jebkādu informāciju par Laundriju, kurš 1. septembrī atgriezās mājās no ceļojuma bez Petito.

Laundrija ģimene policijai sacīja, ka viņš atstājis mājas ar savu mugursomu 14. septembrī un pateicis, ka dosies uz rezervātu netālu no mājām. Ceturtdienas vakarā Nortportas policija paziņoja, ka policijas darbinieki devušies meklēt Laundriju un atgriezīsies piektdien.

Petito mirstīgās atliekas tika atrastas svētdien Vaiomingā, bet otrdien viņas nāve pasludināta par slepkavību. Ģimene par viņas pazušanu ziņoja 11. septembrī. Laundrija ģimenes advokāts uzsvēra, ka orderis nav saistīts ar Petito nāvi, bet gan darbībām, kas notika pēc tam.

foto: Instagram/@gabspetito

Pirms pārcelšanās uz Floridu, Petito strādāja par viesmīli bārā Vilmingstonā, Ziemeļkarolīnā. Kaimiņi, kas dzīvo iepretim Laundrija ģimenei, pastāstīja, ka pēdējo reizi Laundriju mājās redzējuši 10. septembrī.

Petito stāsts kļuvis par valsts mēroga apsēstību. Saskaņā ar Nacionālā noziedzības informācijas centra datiem šis stāsts vēl vairāk akcentējis gandrīz 90 000 bezvēsts pazudušo personu lietu, kas bija aktīvas 2020. gada beigās.