foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Čada pauž satraukumu par Krievijas iejaukšanos; nemierniekus apmācot "Vagner" kaujinieki
Čadas armijas karavīri piedalās operācijā pret nemierniekiem.
Pasaulē
2021. gada 24. septembris, 11:04

Čada pauž satraukumu par Krievijas iejaukšanos; nemierniekus apmācot "Vagner" kaujinieki

Jauns.lv / LETA

Čadas ārlietu ministrs Čerifs Mahamats Zene paudis satraukumu par Krievijas iejukšanos valstī, kā piemēru minot Krievijas privāto militāro kompāniju "Vagner".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ārēja iejaukšanās, lai arī no kurienes tā būtu, rada ļoti nopietnu problēmu manas valsts stabilitātei un drošībai," pavēstīja Zene, norādot, ka tiks sperti visi soļi, lai garantētu Čadas aizsardzību. "Krievu algotņi ir Lībijā, viņi ir arī Centrālāfrikas Republikā."

Zene sacīja, ka nemierniekus, kaujā ar kuriem aprīlī gāja bojā Čadas prezidents Idriss Debī, apmācījusi "Vagner".

"Mums ir pamats būt satrauktiem par šo algotņu klātbūtni," sacīja Zene, piebilstot, ka Čadai gan nav pierādījumu par algotņu atrašanos valstī.

Viņš arī sacīja, ka 30.maijā notikušo uzbrukumu Čadai netālu no Centrālāfrikas Republikas robežas "noteikti atbalstījuši" krievi.

"Mums ir visi pierādījumi par šo krievu atrašanos līdzās Centrālāfrikas Republikas spēkiem un tas mūs satrauc," pavēstīja Zene, piebilstot, ka Čada ir fiksēju telekomunikācijas starp "Vagner" grupām Lībijā un Centrālāfrikas Republikā.

Maskava atzīst, ka tā uz Centrālāfrikas Republiku nosūtījusi "instruktorus", taču viņi nepiedalās kaujās. Vienlaikus Maskava uzstāj, ka Lībijā nav tās kaujinieku.

Kā ziņots, Francijas avoti šomēnes vēstīja, ka Mali militārā hunta risina sarunas ar "Vagner" par 1000 Krievijas algotņu nolīgšanu savu karavīru apmācīšanai un augstu amatpersonu apsardzei, reaģējot uz iespēju, ka Francija var samazināt savu militāro kontingentu šai valstī.

Francijas aizsardzības ministre Florānsa Parlī šonedēļ vizītē Mali brīdināja, ka valstij draud starptautiska izolācija, ja tā nolīgs "Vagner" algotņus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās