Pasaulē
2021. gada 19. septembris, 10:54

"Google" bloķē Navaļnija atbalstītās "gudrās balsošanas" materiālus

Jauns.lv / LETA

ASV tehnoloģiju kompānija "Google" bloķējusi to kandidātu sarakstus, par kuriem Krievijas Valsts domes vēlēšanās iesaka balsot opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki tā dēvētās gudrās balsošanas kampaņas ietvaros.

Tikmēr ASV tehnoloģiju gigants izpelnās arvien asāku kritiku gan no Krievijas opozīcijas, gan aiz Krievijas robežām par pakļaušanos Vladimira Putina autoritārajam režīmam, kas cenšas tīmekli pilnībā pakļaut savai kontrolei.

Navaļnija līdzgaitnieki aicina vienmandāta apgabalos balsot par tiem kandidātiem kuriem ir vislielākās izredzes pārspēt valdošās partijas "Vienotā Krievija" kandidātus.

Kā ziņots, Navaļnija aplikācija, kas popularizē "gudro balsošanu", No "Apple" un "Google" veikaliem pazuda jau piektdien.

Taču svētdien Navaļnija līdzgaitnieki ziņo, ka "Google", pakļaujoties Krievijas mediju uzrauga "Roskomnadzor" prasībām, bloķējis divus "gudrās balsošanas" materiālus "Google Docs" un divus videoierakstus vietnē "YouTube".

Taču Navaļnija līdzgaitnieki svētdien jau publicējuši jaunus "Google Docs" materiālus un "YouTube" videoierakstus ar "gudrās balsošanas" atbalstīto kandidātu vārdiem.

"Cik ātri "Roskomnadzor" uzrakstīs jaunu pieprasījumu un "YouTube" to izpildīs? Paskatīsimies," tviterī raksta Navaļnija dibinātais un Krievijā par ekstrēmistisku organizāciju paslidinātais Korupcijas apkarošanas fonds.