foto: ZUMAPRESS.com
Slovēnijā sabiedriskais transports un benzīntanki pieejami tikai ar Covid-19 sertifikātiem
Cilvēki Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā.
Pasaulē
2021. gada 15. septembris, 19:02

Slovēnijā sabiedriskais transports un benzīntanki pieejami tikai ar Covid-19 sertifikātiem

Jauns.lv

Slovēnijā no šīs nedēļas tiek sašaurināta piekļuve pakalpojumiem visiem, kuri nespēj uzrādīt Covid-19 sertifikātu, vēsta “Reuters”.

Slovēnijas valdība pirmdien lēma, ka turpmāk visiem, kas vēlas apmeklēt tādas vietas kā bankas, pasts un degvielas uzpildes stacijas būs obligāti jāuzrāda Covid-19 sertifikāts, kas apliecina vakcīnas saņemšanu, pārslimošanu vai negatīvu Covid-19 testu.

Sertifikāts obligāti būs jāuzrāda arī visa veida sabiedriskā transportā, izņemot skolas vecuma bērniem.

Sertifikāts nebūs nepieciešams pārtikas veikalu vai aptieku apmeklēšanai gadījumos, ja to telpas atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

Dodoties uz vizīti pie ārsta, sertifikāts arī nebūs nepieciešams.

Covid-19 gadījumu skaits Slovēnijā, kurā ir aptuveni divi miljoni iedzīvotāju, turpina augt. Aizvadītajā nedēļā reģistrēti 6000 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir par 2000 vairāk nekā nedēļu iepriekš.

Slovēnijā 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotājiem 14. septembrī bija 530,4. Latvijā aizvadītajā diennaktī tas bija 284,1.

Kopumā apmēram 45% Slovēnijas iedzīvotāju ir pilnībā vakcinējušies. Latvijā – 42%.

Trešdien Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atzina, ka, viņaprāt, Latvijai būtu tuvākajā laikā jāievieš iespēja daudzus pakalpojumus saņemt tikai personām, kurām ir derīgs Covid-19 sertifikāts.

"Es domāju, ka šis ir virziens, kurā mums jāskatās. Lietuva ir priekšā mums saslimstības, hospitalizācijas un mirstības ziņā. Tas šķiet viens loģisks solis, ko viņi ir spēruši. Es domāju, ka tas arī ir virziens, kurā mēs iesim," atsaucoties uz Lietuvas epidemioloģiskajiem ierobežojumiem, rezumēja valdības vadītājs.

Otrdien Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) atzīmēja, ka to, kādā virzienā Ministru kabinets ar ierobežojumiem virzīsies, jau iezīmē iepriekšējie lēmumi, piemēram, atļaut valstspilsētu un uz komerciāliem principiem sniedzošu reģionālo sabiedriskā transporta pārvadātājiem konkrētos reisos sniegt pakalpojumus tikai cilvēkiem ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka "mājsēde" jeb komandantstunda būtu galējs drošības pasākums, kas šajā posmā netiek apsvērts.