foto: imago images/Parsons Media/Scanpix
Pēkšņi mirusi Borisa Džonsona māte
Boriss ar māti 2014. gadā Londonā.
Pasaulē
2021. gada 14. septembris, 14:08

Pēkšņi mirusi Borisa Džonsona māte

Jauns.lv

79 gadu vecumā mirusi Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona māte Šarlote Džonsone. Paziņojumā, kas publicēta laikrakstā "Times" teikts, ka viņa mirusi Svētās Mērijas slimnīcā Londonā "pēkšņi un mierīgi", vēsta "BBC News".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Boriss Džonsons iepriekš par savu māti gleznotāju izteicies, ka viņa ģimenē bijusi "milzu autoritāte". Līdzjūtību par mātes zaudējumu Borisam Džonsonam izteikuši politiķi, draugi un citi tuvi cilvēki.

Šarlote, kuras tēvs 70. gados bija Eiropas Komisijas cilvēktiesību prezidents, 1963. gadā pirms studiju beigām Oksfordas universitātē apprecējās ar Stenliju Džonsonu. Pārim bija četri bērni - Boriss, žurnāliste Reičela, bijušais ministrs Džo un Leo, kurš interesējies par apkārtējās vides ietekmi.

Pāris izšķīrās 1979. gadā. Kā māksliniece, Šarlote atpazīstamību guva ar portretu gleznošanu. 1988. gadā viņa apprecējās ar amerikāņu profesoru Nikolasu Vālu un pārcēlās uz Ņujorku, kur sāka gleznot pilsētu skatus.

Londonā viņa atgriezās 1996. gadā pēc vīra nāves. 40 gadu vecumā viņai konstatēja Pārkinsona slimību, bet tik un tā Šarlote turpināja gleznot.