foto: REUTERS/SCANPIX
Izraēlā ir augsts pieprasījums pēc Covid-19 vakcīnu trešajām devām
Izraēlas premjerministra Naftali Benneta (pa labi) māte (centrā) saņem trešo vakcīnas devu.
Pasaulē
2021. gada 8. augusts, 18:35

Izraēlā ir augsts pieprasījums pēc Covid-19 vakcīnu trešajām devām

Jauns.lv / LETA

Izraēlā novērojams augsts pieprasījums pēc Covid-19 vakcīnu papildu devām, svētdien paziņojis Izraēlas premjerministrs Naftali Bennets.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Izraēla jau nedēļu piedāvā cilvēkiem virs 60 gadiem, kuri pirms vairāk nekā pieciem mēnešiem vakcinējās ar "Pfizer"/"BioNtech" vakcīnu, saņemt trešo devu.

Bennets pēc valdības sēdes paziņoja, ka papildu devu saņēmuši jau vairāk nekā 420 000 cilvēku vecumā virs 60 gadiem, un prognozēja, ka līdz dienas beigām to skaits sasniegs pusmiljonu.

Izraēlā pēdējā laikā pieaug hospitalizēto Covid-19 pacientu skaits. Vairumā gadījumi viņi inficējušies ar lipīgāko koronavīurusa delta paveidu.

Lai ierobežotu vīrusa izplatību, valdība noteikusi, ka cilvēkiem iekštelpās atkal jāvalkā maskas, un apsver vēl citu ierobežojumu ieviešanu.

Izraēlā, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 9,3 miljonus, pret Covid-19 pilnībā vakcinējušies ir aptuveni 5,4 miljoni cilvēku.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) nesen aicināja vismaz līdz septembra beigām noteikt moratoriju Covid-19 vakcīnu papildu devām cilvēkiem, kas jau ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19. Organizācija ierosināja šādu aizliegumu, lai būtu iespējams nodrošināt vienlīdzīgāku vakcīnu sadali starp bagātajām un nabadzīgajām valstīm.