foto: REUTERS/SCANPIX
"Dzimšanas dienas plosts ar 700 viesiem." Republikāņi kritizē Obamas ieceri par 60 gadu jubilejas atzīmēšanu
Baraka Obamas iecere ar vērienu nosvinēt 60 gadu jubileju ir izpelnījusies republikāņu kritiku.
Pasaulē
2021. gada 3. augusts, 09:26

"Dzimšanas dienas plosts ar 700 viesiem." Republikāņi kritizē Obamas ieceri par 60 gadu jubilejas atzīmēšanu

Jauns.lv / LETA

ASV eksprezidenta Baraka Obamas iecere ar vērienu nosvinēt 60 gadu jubileju laikā, kad ASV izplatās Covid-19 delta varianta dēļ, ir izpelnījusies republikāņu kritiku, lai gan viņš plāno šajās svinībās ievērot visas pašreizējās veselības vadlīnijas.

Svinības paredzēts rīkot šajā nedēļas nogalē Masačūsetsas štata Martas Vinjerdas salā, pilnīgi ievērojot Slimību kontroles un profilakses centra (CDC) vadlīnijas, informēja vārdā nenosaukti ziņu avoti, kurus citēja amerikāņu prese.

Visiem viesiem vajadzēs būt vakcinētiem un ar negatīvu koronavīrusa testu, sacīja ziņu avoti.

Mišela Obama vīra inaugurācijas dienā 2009. gadā

gallery icon
18

Pasākums notiks ārpus telpām, un tajā būs klāt "Covid-19 koordinators", kura loma gan nav precizēta.

CDC pirmdien pavēstīja, ka Martas Vinjerdas salā ir tikai mērens vīrusa nodošanas līmenis, kas nav pietiekams, lai tiktu piemērotas jaunās rekomendācijas pat vakcinētiem cilvēkiem valkāt sejas maskas iekštelpās.

Republikāņu kongresmenis Džims Džordans, kurš ir lojāls eksprezidentam Donaldam Trampam, tomēr tviterī pajokoja - "ja šī būtu prezidenta Trampa dzimšanas diena", demokrāti teiktu "Kā kāds var būt tik bezrūpīgs?" un "Viņi nogalina cilvēkus".

Mišela un Baraks Obamas: laimīgi precējušies kopš 1992. gada

gallery icon
39

"Vai ir kāds izņēmums ballītēm, kuras apmeklē bagātas liberālas slavenības?" jautāja Republikāņu Nacionālās komitejas priekšsēdētāja Rona Makdenjela.

"Barakam Obamam sestdien būs dzimšanas dienas plosts ar 700 viesiem," tvītoja republikāņu kongresmenis Lenss Gudens. "Vai demokrāti prasīs, lai viņš pieprasa visiem saviem viesiem valkāt maskas?"

Trampa administrācija bija iekļuvusi mediju ziņās ar to, ka vairākkārt organizēja pasākumus bez sejas maskām Baltajā namā vai valdības iestādēs, vai organizēja šādus vēlēšanu kampaņas mītiņus, kad plosījās Covid-19 pandēmija un vakcīnas vēl nebija plaši pieejamas.

Mīlošā Obamu ģimene

Mīlošā Obamu ģimene.

gallery icon
18

Vienā no šādiem pasākumiem, kas tika rīkots par godu Trampa ieceltajai Augstākās tiesas tiesnesei Eimijai Konijai Baretai, ar Covid-19 inficējās apmēram 10 cilvēku, pašu Trampu ieskaitot.

Nav gaidāms, ka Obamas jubilejas ballīti apmeklētu pašreizējais prezidents Džo Baidens, kurš bija viceprezidents Obamas administrācijā.