foto: CAMERA PRESS/Philip Gostelow / Vida Press
Japānas valdības Covid-19 konsultants brīdina par veselības sistēmas pārslodzi
Valsts mērogā ceturtdien tika reģistrēti 9576 jauni Covid-19 gadījumi.
Pasaulē
2021. gada 30. jūlijs, 10:13

Japānas valdības Covid-19 konsultants brīdina par veselības sistēmas pārslodzi

Jauns.lv / LETA

Japānas valdības galvenais Covid-19 konsultants ir brīdinājis par iespējamu veselības sistēmas pārslodzi, ņemot vērā Covid-19 gadījumu skaita strauju palielināšanos.

"Ja nebūs kopīgas krīzes apzināšanās, agri vai vēlu spiediens uz veselības sistēmu kļūs nopietnāks," ceturtdien brīdināja medicīnas doktors Sigeru Omi parlamenta komitejas sanāksmē.

Tokijā reģistrēto jauno Covid-19 gadījumu skaits ceturtdien pieauga trešo dienu pēc kārtas, sasniedzot 3865. Trešdien bija reģistrēti 3177 jauni Covid-19 gadījumi.

Valsts mērogā ceturtdien tika reģistrēti 9576 jauni Covid-19 gadījumi, un to skaits pirmoreiz pārsniedza 9000. Tas noticis jaunā koronavīrusa delta varianta straujas izplatības dēļ.

"Bez vakcinācijas nav daudz citu faktoru, kas samazinātu inficēšanos," sacīja Omi. Viņš atzina, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu sekmē arī tas, ka daudzi pilsoņi ir pieraduši pie pandēmijas.

Omi sacīja, ka inficēšanos veicinoši faktori ir arī brīvdienu sezona un Tokijas Olimpiskās spēles.

Tokijas prefektūras gubernatore Juriko Koike gan sacīja, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugumam nav nekāda sakara ar olimpiskajām spēlēm. Viņa aicināja jauniešus vakcinēties, palikt mājās un sekot pasākumiem pret Covid-19.