Pasaulē
2021. gada 27. jūlijs, 13:28

Ļaudis steidz jokot par Makrona vizīti Franču Polinēzijā

Jauns.lv

Francijas prezidents Emanuels Makrons izpelnījies ievērību sociālajos tīklos ar savu vizīti Franču Polinēzijā, kur tika apkarināts ar ziedu virtenēm. Neparastais prezidenta izskats mudinājis soctīklu lietotājus ķerties pie jokiem.

foto: ELIOT BLONDET/POOL/SIPA
Makrons vizītes laikā Franču Polinēzijā.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" lielu vērību izpelnījies kāds video, kur redzams, ka Makrons viscaur apklāts ziedos, atgādinot teju kādu Ziemassvētku eglīti. Jāpiebilst gan, ka video nav īsts - tas samontēts kā joks.

Oficiālais video:

Populārais video izsaucis ne vienu vien joku, salīdzinot Makronu ar ziedu vīru, Ziemassvētku eglīti, klaunu, pakaramo. Tāpat viņam piedēvēta sieviešu enerģija.

Makrons ieradās Franču Polinēzijā, lai akcentētu šīs Francijas aizjūras teritorijas stratēģisko nozīmību, runātu par savulaik tur veikto Francijas kodolizmēģinājumu sekām, kā arī par globālo klimata pārmaiņu radītajiem apdraudējumiem Klusā okeāna salās.

Franču Polinēzijas iedzīvotāji cer, ka Makrons apliecinās gatavību izmaksāt kompensācijas par sekām, ko atstājuši kodolizmēģinājumi, kurus Francija pagājušā gadsimta otrajā pusē veica salās, ko no Parīzes šķir divpadsmit laika joslas.