foto: EPA/Scanpix
Krievijas tiesa piespriež piespiedu ārstēšanu šamanim, kurš no Kremļa gribēja "izdzīt Putinu"
Krievijas prezidents Vladimirs Putins patiesībā esot dēmons, kuru daba nemīl, bet tikt ar viņu galā var vienīgi šamanis-karavīrs, skaidroja šamanis.
Pasaulē
2021. gada 26. jūlijs, 12:58

Krievijas tiesa piespriež piespiedu ārstēšanu šamanim, kurš no Kremļa gribēja "izdzīt Putinu"

Jauns.lv / LETA

Krievija tiesa piespriedusi piespiedu ārstēšanu sevi par šamani pasludinājušajam Jakutijas iedzīvotājam Aleksandram Gabiševam, kas 2019.gadā bija devies kājām uz Maskavu, lai no Kremļa "izdzītu Putinu", pirmdien pavēstīja Gabiševa aizstāvis Aleksandrs Prjaņišņikovs.

Jakutskas pilsētas tiesa Gabiševam piesprieda piespiedu ārstēšanu "specializētā tipa medicīnas organizācijā ar intensīvu novērošanu", medijam "MBH media" sacīja jurists.

Līdz brīdim, kad spriedums stāsies spēkā, Gabiševs atradīsies ieslodzījumā.

Šamaņa prāva sākās 30.aprīlī.

Jautri smaidi un stingri rokasspiedieni - Baidens tiekas ar Putinu

Šveices pilsētā Ženēvā trešdien pēc trīsarpus stundām noslēdzies ASV un Krievijas prezidentu Džo Baidena un Vladimira Putina pirmais samits, paziņojis ...

gallery icon
29

Pret Gabiševu ierosināta krimināllieta par spēka pielietošanu pret Krievijas nacionālās gvardes darbinieku.

27.jūlijā beidzas termiņš Gabiševa turēšanai psihiatriskajā stacionārā, un tieši tāpēc tiesa lietu izskatījusi tādā steigā, uzskata Prjaņišņikovs.

Kā Krievijas medijiem savulaik skaidroja šamanis, Krievijas prezidents Vladimirs Putins patiesībā ir dēmons, kuru daba nemīl, bet tikt ar viņu galā var vienīgi šamanis-karavīrs.

Putins un Lukašenko uz Soču olimpiskās arēnas ledus

Soču olimpiskajā arēnā "Shaiba" pagājušajā piektdienā aizvadīts hokeja treniņmačs, kurā ātrums nebūt neaizrāva. Draudzības mačā "Tigri" hokejisti sagrāva "Medvedi" vienību ...

gallery icon
56

Gabiševs 2019.gada martā paziņoja, ka dodas uz Kremli, lai "izdzītu Putinu". Viņš tika aizturēts septembrī pēc noietiem 3000 kilometriem.

Federālais Drošības dienests ierosināja lietu par publiskiem aicinājumiem uz ekstrēmismu, bet apsūdzības izvirzītas netika.

Viņš tika ievietots psihoneiroloģiskajā dispanserā un 3.oktobrī atzīts par nepieskaitāmu, bet vēlāk viņš no ārstniecības iestādes tika izlaists.

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon
141

2019.gada decembrī Gabiševs atkal devās uz Maskavu, bet viņu atkal aizturēja un apsūdzēja par nepakļaušanos policijai.

2020.gadā viņš Jakutskas psihiatriskajā dispanserā izgāja piespiedu ārstēšanas kursu, bet cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Memoriāls" atzina viņu par politieslodzīto.

2021.gada janvārī viņš atkal paziņoja par gatavošanos doties kājām uz Maskavu, bet pēc tam Gabiševs atkal tika aizturēts un ievietots psihiatriskajā dispanserā.