foto: Ekrānuzņēmums
Talibi pauž apņemšanos Afganistānā ievērot cilvēktiesības
Talibu pārstāvis sakariem ar presi Katarā Muhammads Naims.
2021. gada 26. jūlijs, 11:57

Talibi pauž apņemšanos Afganistānā ievērot cilvēktiesības

Jauns.lv / LETA

Afganistānas talibu nemiernieki, Kataras galvaspilsētā Doha tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) delegāciju, pauduši apņemšanos Afganistānā ievērot cilvēktiesības, pavēstīja talibu pārstāvis sakariem ar presi Katarā Muhammads Naims.

"Islāma emirāta politiskās pārvaldes Eiropas attiecību nodaļas vadītājs mulla Abdulhaks Vasiks tikās ar ES īpašo pārstāvi Afganistānas jautājumos Tomasu Nikolsonu un viņu pavadošo delegāciju. Abas puses apsprieda pašreizējo situāciju Afganistānā, miera procesu un kopējos soļus šajā virzienā," tviterī klāstīja Naims, talibu kustību dēvējot nemiernieku pieņemtajā apzīmējumā par Islāma emirātu.

"Tika spriests par cilvēktiesībām, melīgiem video materiāliem un paziņojumiem pret Afganistānas Islāma emirātu. Apliecinām, ka Islāma emirāts pieturas pie cilvēktiesību un nacionālo interešu ievērošanas," piebilda talibu pārstāvis.

Afganistānas Ārlietu ministrija iepriekš bija nākusi klajā ar paziņojumu, kurā bija sniegts starptautisko organizāciju dokumentāls apstiprinājums talibu noziegumiem.

"Afganistānas Ārlietu ministrija atzinīgi vērtē neseno organizācijas "Human Rights Watch" un citu pārbaudītu neatkarīgo avotu ziņojumu par vardarbību un talibu pastrādātajiem noziegumiem un kategoriski šos noziegumus nosoda," teikts paziņojuma, kas svētdienas vakarā publicēts ministrijas tīmekļa vietnē.

Pēdējo mēnešu laikā drošības situācija Afganistānā ievērojami pasliktinājusies.

Kopš maija sākuma, kad tika uzsākts ārvalstu karaspēka izvešanas pēdējais posms, talibu nemiernieki ieņēmuši plašas teritorijas ārpus lielajām pilsētām, kā arī daudzus stratēģiski svarīgus robežpunktus.