foto: ZUMAPRESS.com
Austrālija apstiprina "Pfizer" Covid-19 vakcīnu bērniem 12-15 gadu vecumā
Pasaulē
2021. gada 23. jūlijs, 08:53

Austrālija apstiprina "Pfizer" Covid-19 vakcīnu bērniem 12-15 gadu vecumā

Jauns.lv / LETA

Austrālijas medikamentu regulators ir apstiprinājis "Pfizer"/"BioNTech" Covid-19 vakcīnas izmantošanu bērniem un pusaudžiem vecumā no 12 līdz 15 gadiem, piektdien paziņoja veselības ministrs Gregs Hants.

"Terapeitisko preču pārvalde šonakt apstiprināja "Pfizer" [vakcīnu] 12-15 gadu veciem [bērniem]," Hants pavēstīja vietējo mediju programmai "Sunrise".

Ministrs sacīja, ka nākamais solis būs apstiprinājums no Austrālijas Tehniskās konsultatīvās grupas imunizācijas jautājumos (ATAGI) puses. 

Vakcīna iepriekš tika apstiprināta izmantošanai cilvēkiem vismaz 16 gadu vecumā. Pilnīgai vakcinācijai vajadzīgas divas devas ar vismaz 21 dienas intervālu.

Austrālijas federālā valdība tiek kritizēta par lēno vakcinācijas tempu, kamēr vairāk nekā puse iedzīvotāju ir pakļauti karantīnas ierobežojumiem Covid-19 uzliesmojumu dēļ Jaundienvidvelsas, Viktorijas un Dienvidaustrālijas štatos.

Austrālijai lielākoties bija izdevies ierobežot pandēmiju ar ļoti stingriem pasākumiem, tai skaitā kopš 2020.gada marta turot savu starptautisko robežu slēgtu ar dažiem izņēmumiem, tomēr lipīgais Covid-19 delta paveids pēdējās nedēļās ir kļuvis par izaicinājumu šiem pasākumiem.

Austrālijā, kur ir 25 miljoni iedzīvotāju, līdz šim ir izlietotas vairāk nekā 10,6 miljoni Covid-19 vakcīnu devu. 

Kopš pandēmijas sākuma valstī reģistrēti vairāk nekā 32 000 inficēšanās gadījumu un 915 nāves gadījumi.