foto: AFP/Scanpix
Afganistānas pierobežā notiks Krievijas un Uzbekistānas manevri
Manevri notiks Uzbekistānas Surhandarjinskas apgabalā.
Pasaulē
2021. gada 20. jūlijs, 09:57

Afganistānas pierobežā notiks Krievijas un Uzbekistānas manevri

Jauns.lv / LETA

Krievija un Uzbekistāna rīkos kopīgus militāros manevrus Uzbekistānas pierobežā ar kara plosīto Afganistānu, kas ilgs no 30.jūlija līdz 10.augustam, atsaucoties uz Krievijas bruņotajiem spēkiem, otrdien ziņo aģentūra "Interfax".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Manevri notiks Termezas poligonā Uzbekistānas Surhandarjinskas apgabalā, kas atrodas vistālāk uz dienvidiem, un tajos piedalīsies aptuveni 1500 karavīru, kā arī apmēram 200 tehnikas vienību, tostarp lidmašīnas no Krievijas Centrālā kara apgabala.

Aizsardzības ministrija norādījusi, ka mācību mērķis ir sagatavoties "Vidusāzijas valstu teritoriālās nedalāmības" nodrošināšanai.

Savukārt pirmdien Krievijas armija paziņoja, ka Tadžikistānā 20 kilometrus no Afganistānas robežas laikā no 5. līdz 10.augustam notiks Krievijas, Uzbekistānas un Tadžikistānas kopīgie manevri.

Otrdien Aizsardzības ministrija paziņoja, ka tanki, kuriem jāpiedalās šajās mācībās, no Tadžikistānā esošās 201.Krievijas militārās bāzes jau pārdislocēti uz Harbmaidonas poligonu.

Manevros līdz ar vienībām, kas dislocētas lielākajā Krievijas bāzē ārpus tās robežām, piedalīsies arī karavīri no Krievijas Centrālā kara apgabala.

Kā pavēstījis Krievijas Centrālā kara apgabala komandieris Aleksandrs Lapins, manevru scenārijs paredz likvidēt "nelikumīgos bruņotos grupējumus, kas iebrukuši sabiedrotās valsts teritorijā."

Sākoties ārvalstu kontingenta galīgajai izvešanai no Afganistānas, talibu nemiernieki izvērsuši vērienīgas uzbrukuma operācijas visas valsts teritorijā, un viņu kontrolē nonākuši arī Tadžikistānas pierobežā esošās teritorijas.

Krievija norāda, ka ASV misija Afganistānā ir izgāzusies un ka ārvalstu karaspēka izvešana novedusi pie straujas drošības situācijas pasliktināšanās reģionā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās