foto: AFP/Scanpix
Covid-19 upuru ģimenes Itālijā caur tiesu pieprasa no valdības kompensāciju
Pasaulē
2021. gada 8. jūlijs, 23:25

Covid-19 upuru ģimenes Itālijā caur tiesu pieprasa no valdības kompensāciju

Jauns.lv

Vairāk nekā 500 Covid-19 slimības upuru ģimeņu Itālijā vērsušās tiesā ar prasību no valdības piedzīt kompensāciju kopumā 100 miljonu eiro apmērā, raksta "The Guardian".

Advokāti, kas pārstāv koronavīrusa upuru radiniekus, ceturtdien iesniedza tiesā vairāk nekā 2000 lappušu garu dokumentāciju, kurā bija simtiem liecību un šķietamu pierādījumu par Itālijas varas iestāžu “sistemātisku nolaidību”, kas, iespējams, izraisīja tūkstošiem cilvēku nāvi.

"Itālija kavējās ar ierobežojošu pasākumu ieviešanu," "The Guardian" sacīja ģimeņu likumīgā pārstāve Konsuela Lokati. "Un, kad viņi beidzot to izdarīja, šie pasākumi nebija piemēroti."

Koronavīruss izmainījis Itāliju līdz nepazīšanai

Itālijā ar ar jauno koronavīrusu "Covid-19" inficējušies 130 cilvēki, un divi cilvēki ir miruši. Lielākā daļa no inficēšanās gadījumiem konstatēti ...

gallery icon
19

Kā zināms, tieši Roma bija pirmā valsts Eiropā, kur pērn sākās smags Covid-19 uzliesmojums.

Kā noskaidrojis "The Guardian", ārkārtas situācijai sākoties, Itālija vadījusies pēc veca un neatbilstoša pandēmijas plāna, kurā nebija minēti nekādi scenāriji un konkrēti plāni. Itālijas varas iestādes, iespējams, nebija to atjaunojušas, kad Pasaules Veselības organizācija un Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs izveidoja jaunas vadlīnijas.

Pandēmijas plānā un stratēģijā, kas tika ieviesta, lai apturētu infekciju, netika ņemti vērā slimnīcu un Itālijas veselības sistēmas strukturālie trūkumi.

Tiesas dokumentācijā ir iekļauti arī jaunākie atklājumi, kas liecina, ka koronavīruss Itālijā izplatījies pat vairākas nedēļas agrāk, nekā paziņots oficiāli.

Saskaņā ar medicīnisko dokumentāciju kāds 50 gadus vecs vīrietis 2020.gada janvāra beigās Bergamo, Lombardijā tika hospitalizēts ar divpusēju pneimoniju. Tomēr daži mediķi Lombardijā, kas pandēmijas sākumā bija vīrusa vissmagāk skartais reģions Itālijā, apgalvo, ka "dīvainas pneimonijas" gadījumi manīti jau 2019. gada decembra beigās.

Zārki un nebeidzamas sāpes: fotoreportāža no Ponte San Pietro slimnīcas Bergamo provincē Itālijā

Bergamo provincē Itālijā reģistrēts lielākais Covid-19 infekcijas skarto skaits.

gallery icon
13

Pēc juristu domām, tā no valdības puses ir nolaidība, kas izraisījusi daudz nāves gadījumu.

Ceturtdien Romā noritēja pirmā šīs lietas tiesas sēde. Bijušais Lombardijas reģiona veselības ministrijas direktors un pieci veselības aprūpes menedžeri, pret kuriem notiek izmeklēšana, noliedza, ka būtu rīkojušies nepareizi.

Itālijā no Covid-19 līdz šim miruši vairāk nekā 127 tūkstoši cilvēku. Vairāk slimības upuru starp Eiropas valstīm ir tikai Lielbritānijā.

Ģimenes dzīve nelielā Itālijas pilsētiņā pandēmijas laikā

Itāļu skolotājs Marico Toniolo iemūžinājis savas ģimenes dzīvi pandēmijas laikā. Toniolo dzīvo kopā ar saviem vecvecākiem, sievu Kiaru un divgadīgo ...

gallery icon
46