foto: Tom Wren / SWNS
Rindām pie vakcinācijas centriem Anglijā šodien grūti saredzēt galu
Pasaulē
2021. gada 19. jūnijs, 20:32

Rindām pie vakcinācijas centriem Anglijā šodien grūti saredzēt galu

Jauns.lv

Vairākās vietās Lielbritānijā pie vakcinācijas centriem sestdien novērojamas milzu rindas, iedzīvotājiem cenšoties apsteigt Covid-19 delta variantu, kas strauji uzliesmojis Anglijā, raksta BBC.

Trešo dienu pēc kārtas Lielbritānijā reģistrēti vairāk nekā 10 000 jaunu inficēšanās gadījumu. Iepriekš pēdējo reizi jauno inficēšanās gadījumu skaits 10 000 pārsniedza šī gada februārī.

Iespaidīgās rindās atainojas britu vēlme apsteigt trešo Covid-19 vilni

gallery icon
17

Vakcinācijas centri atvērti vairākos Londonas futbola stadionos, kā arī izveidoti mazāki vakcinācijas punkti cilvēkiem pieejamās vietās.

Ikviens Lielbritānijas iedzīvotājs, kurš sasniedzis 21 gada vecumu, šobrīd var saņemt Covid-19 vakcīnu. Lielākajā daļā vakcinācijas centru to iespējams saņemt bez iepriekšēja pieraksta, tāpēc sestdien bija novērojams liels cilvēku pieplūdums.

Iedzīvotāji naskāk sākuši potēties ne tikai tāpēc, ka valstī valda bažas par trešo Covid-19 vilni, kurā dominējošais varētu būt delta vīrusa variants, bet arī tāpēc, ka valdība apsverot iespēju atcelt obligātu pašizolāciju tiem, kuri nonākuši saskarē ar Covid-19 inficēto, bet ir vakcinēti pret slimību.

Lielbritānijas veselības ministrs Mets Henkoks gribot obligāto karantīnu vakcinētiem cilvēkiem aizstāt ar regulāru testēšanu.

Ņemot vērā jauno inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu, ko izraisījis tā dēvētais koronavīrusa Indijas variants, Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pirmdien paziņoja, ka uz četrām nedēļām atliek iecerēto pilnīgo ierobežojumu atcelšanu, sākot no 21.jūnija.