foto: AFP/Scanpix
Vairākām cilvēku grupām Maskavā veiks obligātu vakcināciju pret Covid-19
No Maskavas 12 miljoniem iedzīvotāju vakcinējušies vien 1,8 miljoni.
Pasaulē
2021. gada 16. jūnijs, 14:25

Vairākām cilvēku grupām Maskavā veiks obligātu vakcināciju pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Krievijas galvaspilsētā Maskavā jāveic obligāta pakalpojumu sfērā strādājošo pilsētas iedzīvotāju vakcinācija pret Covid-19, trešdien paziņojis pilsētas mērs Sergejs Sobjaņins, brīdinot, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugums ir dramatisks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Prasība attieksies uz daudzām tautsaimniecības nozarēm. Kā skaidro varasiestādes, runa ir gan par tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanās uzņēmumu darbiniekiem, gan arī finanšu institūciju un pasta klientu nodaļu darbiniekiem, gan iedzīvotājiem, kas strādā skaistumkopšanas salonos, sporta centros, baseinos.

Prasība skars arī transporta, izglītības, veselības aizsardzības un sociālo pakalpojumu, kultūras, atpūtas un citas jomas.

Maskavā uzsāk bezmaksas vakcinēšanu pret Covid-19

Maskavā sestdien sākta bezmaksas vakcinēšana pret Covid-19 ar Krievijā radīto vakcīnu "Sputņik V", kurai sākotnēji aicināti pieteikties veselības aprūpes, izglītības ...

gallery icon
19

"Mums vienkārši ir jādara viss, lai visīsākajā laikā veiktu masveida vakcināciju un apturētu šo šausmīgo slimību, apturētu tūkstošu cilvēku nāvi," ierakstā blogā skaidroja mērs.

Pēdējo nedēļu laikā saslimstība ar Covid-19 Maskavā turpinājusi augt, un līdzīga tendence ir daudzviet visā Krievijā.

Pasaules valstu vidū Krievijā ir sestais lielākais inficēšanās gadījumu skaits, tomēr prezidents Vladimirs Putins līdz šim apgalvojis, ka Krievija ar pandēmiju tiek galā labāk nekā vairums citu valstu.

Dzīve Maskavā koronavīrusa pandēmijas laikā 2020. gada martā

Dzīve Maskavā koronavīrusa epidēmijas laikā

gallery icon
42

Varasiestādēm ar grūtībām izdodas pārliecināt iedzīvotājus vakcinēties, kaut arī valstī jau decembrī tika uzsākta masveida vakcinācijas kampaņa.

No Maskavas 12 miljoniem iedzīvotāju vakcinējušies vien 1,8 miljoni, norādīja Sobjaņins.

"Koronavīrusa situācija turpina izvērsties dramatiski," viņš brīdināja.

Maskavā apstiprināti 5782 jauni koronavīrusa gadījumi, 75 sasirgušie aizgājuši no dzīves, trešdien pavēstīja atbildīgie dienesti.

"Ņemot vērā ārkārtīgi sarežģīto epidemioloģisko situāciju, Maskavas galvenais sanitārais ārsts izdevis rīkojumu par pakalpojumu sfērā strādājošo obligātu vakcināciju," paziņoja Sobjaņins.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās