foto: REUTERS/SCANPIX
Vācijā reģistrēts mazākais koronavīrusa gadījumu skaits deviņos mēnešos
Vīrietis Berlīnes bārā saņem vakcīnu pret Covid-19.
Pasaulē
2021. gada 14. jūnijs, 12:51

Vācijā reģistrēts mazākais koronavīrusa gadījumu skaits deviņos mēnešos

Jauns.lv / LETA

Vācijā reģistrēts mazākais koronavīrusa gadījumu skaits deviņos mēnešos un amatpersonas apsver iespēju mīkstināt sejas masku nēsāšanas prasības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Roberta Koha institūts (RKI) pirmdien paziņoja, ka iepriekšējās 24 stundās reģistrēti 549 jauni inficēšanās gadījumi. Tā ir pirmā reize kopš 21.septembra, kad gadījumu skaits diennaktī bija mazāks par tūkstoti, lai gan nedēļas nogalēs parasti skaits ir mazāks, jo tiek veikts mazāk testu.

Kopš pandēmijas sākuma Vācijā reģistrēti vairāk nekā 3,7 miljoni koronavīrusa gadījumu. Pēdējās diennakts laikā no Covid-19 miruši desmit cilvēki un kopējais upuru skaits pieaudzis līdz 89 844.

Vācijā pēdējo nedēļu laikā ar Covid-19 inficēto skaits strauji samazinājies un amatpersonu vidū sākusies diskusija, vai sejas aizsargmasku nēsāšanai joprojām būtu jābūt obligātai. Veselības ministrs Jenss Špāns pavēstīja, ka prasību mīkstināšanai jānotiek pakāpeniski, vispirms atceļot prasību maskas valkā ārā. Pēc tam prasības varētu lēnām atcelt iekštelpās rajonos ar zemu inficēšanās un augstu vakcinēšanās līmeni, sacīja Špāns.