Cilvēki Kanādā piemin musulmaņu ģimenes locekļus, kurus nogalināja naida uzbrukumā

Kanādas Ontārio provinces Londonas pilsētā kāds vīrietis ar pikapu ir sabraucis un nogalinājis četrus musulmaņu ģimenes locekļus, un policija nosauca ...

gallery icon
21
Pasaulē
2021. gada 8. jūnijs, 07:24

Naida uzbrukums Kanādā: 20 gadus vecs jaunietis ar pikapu sabrauc 4 musulmaņus

Jauns.lv / LETA

Kanādas Ontārio provinces Londonas pilsētā kāds vīrietis ar pikapu ir sabraucis un nogalinājis četrus musulmaņu ģimenes locekļus, un policija nosauca šo incidentu par iepriekšnodomātu uzbrukumu.

20 gadus vecais aizdomās turētais pēc svētdienas vakarā notikušā uzbrukuma aizbēga no notikuma vietas, bet tika aizturēts septiņu kilometru attālumā kādā lielveikalā, paziņoja policijas virsnieks Pols Veits.   

"Ir pierādījumi, ka tā bija plānota, iepriekšnodomāta rīcība, kuru motivēja naids. Tiek uzskatīts, ka šie upuri tika izraudzīti par mērķi tāpēc, ka tie bija musulmaņi," viņš sacīja preses konferencē.

foto: AP/Scanpix
Policisti pārmeklē apkārtni, kur notika traģiskais incidents.

Tika nogalināta sieviete 74 gadu vecumā, 46 gadus vecs vīrietis, 44 gadus veca sieviete un 15 gadus veca meitene, kas kopā pārstāvēja vienas ģimenes trīs paaudzes, sacīja Londonas mērs Eds Houlders.

Uzbrukumā izdzīvoja deviņus gadus vecs zēns, kurš tika hospitalizēts un atveseļojas.

foto: REUTERS/SCANPIX
Cilvēki traģēdijas vietā noliek ziedus un piemin upurus.

Aizdomās turētais Netenjels Veltmens ir apsūdzēts četrās pirmās pakāpes slepkavībās un vienā slepkavības mēģinājumā. Policija izskata viņa ierakstus sociālajos medijos.

Policija pastāstīja, ka pieci vienas ģimenes locekļi uz ietves gaidīja, lai šķērsotu ielu krustojumu, kad viņus sabrauca melns pikaps.  

Tēmas