foto: LETA (Zane Bitere)
Rinkēvičs: Baltkrievijas rīcība ir bīstama, tāpēc sankcijas jāievieš pēc iespējas ātrāk
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Pasaulē
2021. gada 2. jūnijs, 19:43

Rinkēvičs: Baltkrievijas rīcība ir bīstama, tāpēc sankcijas jāievieš pēc iespējas ātrāk

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas rīcība ir bīstama, tāpēc sektorālās sankcijas jāievieš pēc iespējas ātrāk, vienlaikus turpinot atbalstīt Baltkrievijas pilsonisko sabiedrību, uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), trešdien Rinkēvičs videokonferencē tikās ar Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) kolēģiem, lai pārrunātu ārpolitikas aktualitātes. Runājot par nesenajiem notikumiem saistībā ar Baltkrieviju, ministrs arī pateicās kolēģiem par solidaritāti un atbalstu saistībā ar Latvijas vēstnieka un diplomātu izraidīšanu.

Sanāksmes laikā ministri pievērsās arī notikumiem Krievijā, Ukrainā un Tuvajos Austrumos. Diskusijā par gaidāmo NATO samitu, Rinkēvičs atzīmēja, ka ASV nemainīgi ir ciešākais sabiedrotais un ieņem atslēgas lomu Eiropas drošībā. Ministrs uzsvēra, ka Transatlantiskā sadarbība ir mūsu drošības stūrakmens, un mums ir jāizmanto pašreizējā pozitīvā gaisotne sadarbībā ar ASV administrāciju, lai turpinātu attīstīt transatlantiskās partnerattiecības, kā arī ir nepieciešams regulārs un strukturētāks dialogs par plašo Eiropas Savienības (ES) - ASV attiecību dienas kārtību.

Minskā nosēdina "Ryanair" reisa Atēnas-Viļņa lidmašīnu

Lidsabiedrība "Ryanair" svētdien paziņoja, ka tās pasažieru lidmašīna ceļā no Atēnām uz Viļņu nosēdināta Minskas lidostā, jo no Baltkrievijas dispečeriem ...

gallery icon
15

Tāpat ministrs uzsvēra, ka jūnijā plānotais ES-ASV samits ir lieliska iespēja augstākajā līmenī demonstrēt koordinētu pieeju globāliem izaicinājumiem, piemēram, Krievija, Ķīna, Irāna, Afganistāna, dezinformācijas ierobežošana, sankciju koordinēšana.

Diskusijā par Ķīnu Rinkēvičs atzīmēja, ka nepieciešama koordinēta NB8 valstu nostāja. Zviedrija informēja par aktualitātēm Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas darbā (EDSO), Igaunija un Norvēģija - par aktualitātēm ANO, bet Islande sniedza pārskatu par paveikto, koordinējot Arktikas padomes darbu. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija apzina savas intereses Arktikā un gatavo pieteikumu novērotājvalsts statusa iegūšanai Arktikas Padomē.

Kā norādīja ĀM, NB8 formātā ietilpst Dānija, Igaunija, Islande, Latvija, Lietuva, Norvēģija, Somija un Zviedrija. 2021.gadā NB8 darbu koordinē Somija, par pamatuzdevumu izvirzot ekonomikas atveseļošanu pēc Covid-19 pandēmijas radītā trieciena, izmantojot digitalizācijas, inovāciju un klimata politiku.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās