foto: REUTERS/SCANPIX
Netanjahu sola palestīniešiem "triecienus, par kādiem viņi nav pat sapņojuši"
Pasaulē
2021. gada 12. maijs, 22:35

Netanjahu sola palestīniešiem "triecienus, par kādiem viņi nav pat sapņojuši"

Jauns.lv / LETA

Izraēlas gaisa uzlidojumos trešdien nogalināti vairāki palestīniešu kustības "Hamas" augsta ranga komandieri, tostarp "Hamas" militārais komandieris Gazā, paziņojusi palestīniešu kustība "Hamas".

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu, komentējot notikušo, norādīja, ka bija jau brīdinājis, ka palestīniešu kaujinieku dzīvības Gazā ir apdraudētas.

"Tas ir tikai sākums; mēs dosim viņiem triecienus, par kādiem viņi nav pat sapņojuši," sacīja Netanjahu.

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā iznīcinātās ēkas

Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā iznīcinātas visas policijas ēkas, pavēstīja palestīniešu anklāva Iekšlietu ministrija. Uzbrukts arī svarīgu "Hamas" pārstāvju mājām.

gallery icon
23

Izraēlas drošības aģentūra "Shin Bet" ziņo, ka nogalināto vidū ir viens no četriem augstākajiem "Hamas" kaujiniekiem vārdā Isa, kā arī "Hamas" kiberkomandas vadītājs Džuma Tahle, kas atbildējis arī par raķešu precizitātes uzlabošanu, pētniecības un munīcijas nodaļas vadītājs Džamals Zibde un "Hamas" galvenais ražošanas inženieris Hazems Hatibs.

Nogalināti arī vairāki desmiti citu "Hamas" locekļu no pētniecības un munīcijas nodaļas, kuras ēka iznīcināta.

Sadursmes starp palestīniešiem un Izraēlas policiju Jeruzalemē

Pirmdien pie Aksas mošejas Jeruzalemē izcēlušās nopietnas sadursmes starp palestīniešu dievlūdzējiem un Izraēlas policiju.

gallery icon
37

Gazas kaujinieki kopš pirmdienas izšāvuši vairāk nekā 1000 raķetes, liecina Izraēlas armijas sniegtā informācija. Izraēlas armija tikmēr veikusi simtiem gaisa uzlidojumu islāmistu grupējumiem Gazas joslā.