Pasaulē
2021. gada 11. maijs, 12:20

Aizturētais Kazaņas skolā asinspirti sarīkojušais šāvējs saucis sevi par Dievu

Jauns.lv

Tisbijas koledžas 4.kursa students policistiem atklājis, ka asinspirti Kazaņas skolā, kurā tika nogalināti 9 cilvēki, izplānojis viņš, vēsta Krievijas medijs "LIFE".

Aizturētais jaunietis, kurš Kazaņas skolā sarīkoja apšaudi, dēvēja sevi par Dievu un vēlējās, lai to visi uzzina, medijam "LIFE" atklāja avots.

Iļnazs Gaļavijevs policistiem sacījis, ka visus ienīst, bet zināšanas par spridzekļu izgatavošanu apguvis internetā. Jaunietis uzstāj, ka koledžā ieradies viens.

foto: Ekrānuzņēmums
Policists ar aizturēto šāvēju.

Jauns.lv jau vēstīja, ka pēc Krievijas mediju ziņotā, uzbrukumā gājuši bojā 11 cilvēki, tomēr Tatarstānas prezidents paziņojis, ka uzbrukumā gājuši bojā 7 skolnieki un skolotāja. Upuru vidū bijuši 4 skolnieki un trīs skolnieces. Divi no bojāgājušajiem miruši pēc tam, kad izlēkuši pa trešā stāva loga. Atbilstoši jaunākajai informācijai apšaudē dzīvību zaudējuši deviņi cilvēki - skolotāja, skolas darbiniece un septiņi skolēni.

Republikas bērnu slimnīcā nogādāti 18 skolēni. Seši cietušie atrodas smagā stāvoklī, viņi tiek operēti. Pārējiem ir sasitumi, lūzumi un viņus apskata mediķi. Kopumā ievainots 21 cilvēks.

Daļai no cietušajiem bijušas šautas brūces, bet citiem bija vērojams hronisku saslimšanu saasinājums.

Masu apšaude Kazaņas skolā

Apšaudē kādā no Kazaņas vidusskolām otrdien nogalināti 11 cilvēki, kuru vidū ir skolotāja un skolēni, atsaucoties uz avotiem, ziņo Krievijas ...

gallery icon
37


Aizturētais esot paziņojis, ka savā dzīvesvietā atstājis mīnu.

Visās citās Tatarstānas mācību iestādēs pastiprināti drošības pasākumi.

Tēmas