foto: AFP/Scanpix
Drakulas pils pārvērsta par vakcinācijas centru
Pasaulē
2021. gada 11. maijs, 06:20

Drakulas pils pārvērsta par vakcinācijas centru

Jauns.lv

Centienos mudināt iedzīvotājus vakcinēties, 14. gadsimtā celtajā Branas pilī, kas tiek saukta arī par grāfa Drakulas pili, izvietots Covid-19 vakcinācijas punkts, raksta BBC.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bezmaksas "Pfizer" vakcīnas deva tiek piedāvāta visiem, kuri apmeklē šo Rumānijas nacionālo pieminekli.

Vakcinācijas centra ierīkošana vēsturiskajā būvē ir daļa no valdības centieniem mudināt rumāņus vakcinēties pret Covid-19. Cilvēkiem ir iespēja bez iepriekšēja pieraksta iegūt savu vakcīnas devu.

foto: AFP/Scanpix

Valdības plāns ir līdz septembrim vakcinēt 10 miljonus cilvēku, taču gandrīz puse rumāņu apgalvo, ka viņi nesliecas saņemt Covid-19 vakcīnu.

"Kurš baidās no vakcīnas?" rakstīts plakātos, kas izvietoti ap Branas pils teritoriju. Vakcinācijas punkts šeit darbosies katru maija nedēļas nogali, turklāt savakcinētie iegūs bezmaksas ieejas biļeti uz pils ekspozīciju zāli, kurā izstādīti 52 viduslaiku spīdzināšanas instrumenti.

foto: AFP/Scanpix

Pils mārketinga direktors Aleksandru Prisku norāda, ka ideja bijusi parādīt, kā cilvēkus Eiropā vakcinēja 500 līdz 600 gadu senā vēsturē.

Kā zināms, uz Transilvānijas un Valahijas robežas esošā Branas pils ir viena no pilīm, kas tiek saistīta ar Brema Stokera romāna "Drakula" galveno varoni. Šajā pilī kādreiz dzīvojis Valahijas gospodars Vlads III Tepešs, kurš savas cietsirdības dēļ izpelnījies iesauku "uzdūrējs". Mūsdienās pilī iekārtots muzejs, kurā apskatāmi karalienes Marijas kolekcionētie mākslas darbi un mēbeles. Branas pils ir viens no tūristu iecienītākajiem objektiem Rumānijā.

foto: REUTERS/SCANPIX
Branas pils

Kopš pandēmijas sākuma Rumānijā, kur dzīvo aptuveni 19 miljoni iedzīvotāju, ir reģistrēti nedaudz vairāk nekā miljons Covid-19 saslimšanas gadījumu, un gandrīz 29 000 cilvēku ar infekciju miruši.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās