foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Navaļnija saindēšana: atrasts Sibīrijā bezvēsts pazudušais Kremļa kritiķa ārsts
Aleksandrs Murakovskis.
Pasaulē
2021. gada 10. maijs, 10:59

Navaļnija saindēšana: atrasts Sibīrijā bezvēsts pazudušais Kremļa kritiķa ārsts

Jauns.lv

Ārsts, kurš ārstēja Kremļa kritiķi Alekseju Navaļniju pēc tam, kad viņam pērn lidojuma laikā Krievijā kļuva slikti, ir pazudis bez vēsts. Tā liecina policijas sniegtā informācija, vēsta ārvalstu mediji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ārsts Aleksandrs Murakovskis visurgājēja transportlīdzeklī piektdien pametis medību bāzi mežā Omskā, Sibīrijā, aptuveni 2200 kilometrus uz austrumiem no Maskavas.

Kopš tā laika viņš nav redzēts. Policija šajā reģionā, kas ir milzīgs un ļoti maz apdzīvots, informēja, ka meklēšanā iesaistīti ārkārtas dienesti, droni, helikopters un brīvprātīgie.

Kā vēlāk noskaidrojies, Murakovskis paša spēkiem ticis laukā no meža un atrasts tuvējā ciematā, vēsta "RIA Novosti". Ārsts esot "normālā stāvoklī", taču drošības apsvērumu dēļ nogādāts slimnīcā papildus pārbaužu veikšanai. 

Murakovskis bija galvenais ārsts Sibīrijas pilsētas Omskas slimnīcā, kur ārstējās Aleksejs Navaļnijs. Viņš arī paaugstināts par reģionālās veselības aizsardzības ministru. 

Kā ziņots, 44 gadus vecajam Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās