Pasaulē
2021. gada 7. maijs, 11:32

Picas pagatavošanas automāts Romā izbrīna un pat dzen šausmās itāļus

Jauns.lv

Šefpavārs Raffaele Esposito, kurš 19. gadsimtā radījis pasaulslaveno itāļu lepnumu Neapoles picu, šobrīd, iespējams, apgriezies kapā otrādi, jo Romā uzstādīts uzkodu automāts, kas pasniedz svaigi ceptu picu trijās minūtēs, vēstī aģentūra "Reuters". 

Ugunīgi sarkanajā "Mr.Go Pizza" automātā var izvēlēties četras dažādas picas, kas maksā robežās no 4,50 līdz sešiem eiro. Pēc izvēles izdarīšanas automāts samīca mīklu, uzber pildījumu un cep, bet klients tikmēr šo procesu var vērot caur lodziņu.

Romā darbu sāk picas pagatavošanas automāts

Šefpavārs Raffaele Esposito, kurš 19. gadsimtā radījis pasaulslaveno itāļu lepnumu Neapoles picu šobrīd, iespējams, apgriezies kapā, jo Romā uzstādīts uzkodu ...

gallery icon
12

Tomēr atsauksmes ir dažādas - kamēr vieni saka, ka ir ņemama, ja esi steigā, citi ir šausmās. Jānorāda, ka itālieši ir izslavēti ar to, ka tur lielā godā ēdienu pagatavošanas tradīcijas, un nereti ekspresīvi reaģē uz dažādām atkāpēm no normas. 

"Izskatās labi, bet tā ir krietni mazāka nekā restorānā un arī pildījuma ir mazāk," vērtē pensionārs Klaudio Zampiga. 

foto: REUTERS/SCANPIX

Arī studente no Neapoles Fabrīcija Puljēze, kura mācās universitātē Romā, izmēģinājusi šo pakalpojumu, tomēr viņai negāja pie sirds. "Ir normāli, bet tā nav pica," secina neapoliete. 

Savukārt pensionāre Džīna bijusi šausmās. "Briesmīgi. Pica ir jāēd karsta, nekavējoties. Man šis neder," viņa saka. 

foto: REUTERS/SCANPIX
Studente no Neapoles šo ēdienu par picu nesauktu.

"Man pat prātā nenāktu ēst picu, ko pagatavojusi mašīna," sacīja netālu no automāta esošā neapoliešu restorāna viesis. Jānorāda, ka ne tikai picas ēšana, bet arī vērošana, kā pavārs izmīca mīklu, sapilda to un iegrūž malkas krāsnī, daudziem zvērinātiem picas cienītājiem ir neatņemama šī ēdiena baudīšanas sastāvdaļa. 

Esposito, kurš 132 gadiem radīja klasisko neapoliešu picu, kritiskajām atsauksmēm noteikti mātu ar galvu, vēstī "Reuters". 
 

Tēmas