foto: EPA/Scanpix
Vācijā pērn reģistrēts rekordliels ekstrēmistu pastrādāto noziegumu skaits
Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers.
Pasaulē
2021. gada 4. maijs, 23:09

Vācijā pērn reģistrēts rekordliels ekstrēmistu pastrādāto noziegumu skaits

Jauns.lv / LETA

Labējā spārna ekstrēmistu pastrādāto noziegumu skaits Vācijā pagājušajā gadā sasniedzis rekordaugstu līmeni, liecina otrdien izplatītie oficiālie dati.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Policija pagājušajā gadā reģistrējusi 23 604 ultralabējo pastrādātus noziegumus, kas ir par 5% vairāk nekā iepriekšējā gadā un ir augstākais rādītājs kopš datu apkopošanas sākšanas 2001.gadā.

"Labējā spārna ekstrēmisms joprojām ir lielākais drauds mūsu valstij," pavēstīja iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers, otrdien preses konferencē prezentējot jaunākos datus.

Viņš piebilda, ka labējā spārna ekstrēmistu vardarbība pēdējos gados Vācijā ir atstājusi "asiņu sliedi", kā piemēru minot Vācijas valdības atvērto robežu politikas dedzīgā atbalstītāja Valtera Libkes slepkavību 2019.gadā un 2020.gada februārī notikušo uzbrukumu Hānavā, kur 43 gadus vecs vācietis nošāva un nogalināja deviņus ārvalstu izcelsmes cilvēkus.

2020.gada rādītāji pārsniedz iepriekšējo rekordu 23 555, kas tika sasniegs bēgļu krīzes kulminācijas brīdī 2016.gadā.

Tāpat jaunu rekordu sasniedzis arī kopējais politiski motivētu noziegumu skaits - 44 692.

Norādot, ka strauji pieaudzis arī kreisā spārna ekstrēmistu un islāmistu pastrādāto noziegumu skaits, Zēhofers pavēstīja, ka skaitļi parāda "mūsu sabiedrības brutalizēšanos".

Tēmas