Pasaulē
2021. gada 24. aprīlis, 15:26

Indijā Covid-19 upuru skaits sasniedz jaunu dienas rekordu

"100 Labi Padomi"

Indijā diennakts laikā reģistrēto nāves gadījumu skaits, ko izraisījis Covid-19, sestdien sasniedzis jaunu rekordu, kamēr slimnīcas izjūt arvien lielāku pārslodzi un skābekļa trūkumu, jauno inficēšanās gadījumu skaitam ik dienas arī sasniedzot jaunus rekordus.

Pēdējo trīs dienu laikā reģistrēto jauno inficēšanās gadījumu skaits Indijā sasniedzis gandrīz miljonu, un pie slimnīcām lielākajās pilsētās veidojas Covid-19 pacientu un viņu satraukto tuvinieku rindas.

Pēdējo 24 stundu laikā reģistrēti 2623 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi, un kopš pandēmijas sākuma tās oficiālais upuru skaits sasniedzis gandrīz 190 000.

Tikmēr no jauna konstatēto inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 340 000, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 16,5 miljonus.

Tomēr daudzi eksperti prognozē, ka pašreizējā pandēmijas viļņa virsotne Indijā netiks sasniegta vēl vismaz trīs nedēļas. Eksperti arī uzskata, ka patiesais Covid-19 upuru skaits ir daudz augstāks.

Valdība organizējusi īpašus vilcienus, lai piegādātu skābekli pandēmijas vissmagāk skartajām pilsētām.

Skābekļa un citu trūkstošo ārstniecības materiālu transportēšanā iesaistīti arī gaisa spēki.

Varasiestādes izdara spiedienu arī uz rūpniekiem, lai panāktu skābekļa un trūkstošo medikamentu ražošanas apjoma palielināšanu.

Tikmēr Deli gultasvietu un skābekļa trūkuma dēļ daudzi pacienti mirst rindās pie slimnīcām.

Pie vienas no galvaspilsētas slimnīcām kāda labdarības organizācija, lai tiktu galā ar pieaugošo līķu skaitu, izveidojusi improvizētu krematoriju autostāvvietā.