foto: REUTERS/SCANPIX
Masu protesti Krievijā: policija aizturējusi vairākus Navaļnija atbalstītājus
Policija kārtējo reizi aizturējusi Alekseja Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) juristi Ļubovu Soboļu.
Pasaulē
2021. gada 21. aprīlis, 11:11

Masu protesti Krievijā: policija aizturējusi vairākus Navaļnija atbalstītājus

Jauns.lv / LETA

Krievijā policija trešdien veikusi kratīšanas opozicionāra Alekseja Navaļnija birojos Sanktpēterburgā, bet Maskavā aizturēta viņa līdzgaitniece Ļubova Soboļa un preses sekretāre Kira Jarmiša, ziņo Navaļnija atbalstītāji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nevalstiskā organizācija "OVD-Info" vēsta, ka policija veikusi kratīšanas un aizturējusi aktīvistus vismaz 20 pilsētās.

Navaļnija atbalsta demonstrācijās janvārī un februārī tika aizturēti vairāk nekā 10 000 cilvēku.

Tikmēr neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" ziņo, ka trešdienas protesta akcijas jau sākušās Krievijas Tālajos Austrumos un to ievadījis mītiņš Petropavlovskā-Kamčatskā, kur pulcējušies aptuveni 40 cilvēki.

Policija pagaidām akcijas gaitai netraucē un vienīgi izvaicā tās dalībniekus, vēsta aģentūra "Kam 21".

Vladivostokā mītiņa sākums paredzēts plskt.12 pēc Latvijas laika, un pilsētas centrā vērojama policijas spēku koncentrācija. Ielās redzami arī policisti ar suņiem, no notikumu vietas ziņo "Doždj" korespondents.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Navaļnija atbalstītāji trešdien iecerējuši rīkot masu protestus, kamēr prezidents Vladimirs Putins grasās uzstāties ar ikgadējo runu par stāvokli valstī.

Plkst.12 pēc Latvijas laika, kad Putins sāks savu runu, Navaļnija atbalstītāji izies Vladivostokas ielās, no kurienes protestu vilnis velsies pāri visai Krievijai.

Maskavā Navaļnija atbalstītāji aicināti pulcēties netālu no Kremļa esošajā Manēžas laukumā, kur atrodas izstāžu zāle, kurā ar savu runu uzstāsies Putins.

Abas puses acīmredzami ir gatavas sadursmēm, jo iepriekšējie opozīcijas mītiņi Navaļnija atbalstam tikuši izdzenāti un tūkstošiem to dalībnieku - aizturēti. Arī šoreiz varasiestādes ir brīdinājušas, ka paredzētās demonstrācijas nav sankcionētas un ir nelikumīgas.

Notikumiem Krievijā uzmanīgi seko ārvalstīs, kas ir satrauktas gan par Maskavas izturēšanos pret ieslodzījumā esošo Navaļniju, kurš pieteicis badastreiku, pieprasot atbilstošu medicīnisko aprūpi, gan par Krievijas karaspēka koncentrēšanos pie Ukrainas robežām.

Navaļnija līdzgaitnieki pauduši cerību, ka trešdienas demonstrācijas izvērtīsies par plašāko protesta akciju nesenajā Krievijas vēsturē.

Protesta akcijas priekšvakarā nevalstiskā organizācija "OVD-Info" vēstīja par kratīšanām, ko policija sarīkojusi Navaļnija reģionālajos štābos Krasnodarā un Kurgānā, kā arī par opozīcijas aktīvistu aizturēšanām vēl ducī Krievijas pilsētu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Protesti plānoti vairāk nekā 100 Krievijas pilsētās.