foto: AP/Scanpix
Šodien vairāk nekā 100 Krievijas pilsētās paredzētas protesta akcijas Navaļnija atbalstam
Arī šoreiz varasiestādes ir brīdinājušas, ka paredzētās demonstrācijas nav sankcionētas un ir nelikumīgas.
Pasaulē
2021. gada 21. aprīlis, 07:50

Šodien vairāk nekā 100 Krievijas pilsētās paredzētas protesta akcijas Navaļnija atbalstam

Jauns.lv / LETA

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstītāji trešdien iecerējuši rīkot masu protestus, kamēr prezidents Vladimirs Putins grasās uzstāties ar ikgadējo runu par stāvokli valstī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Putins jau iepriekš pavēstījis, ka viņa šī gada uzstāšanās, uzrunājot abu parlamenta palātu locekļus, galvenokārt būs atvēlēta projektiem, kuru mērķis ir atdzīvināt tautsaimniecību, kas cieš no ārvalstu sankcijām, zemajām naftas cenām un pandēmijas.

Ļaudis Krievijā dodas ārā, lai iedegtu lukturīšus un sveces Navaļnija atbalstam

gallery icon
30

Taču plkst.12 pēc Latvijas laika, kad Putins sāks savu runu, Navaļnija atbalstītāji izies Vladivostokas ielās, no kurienes protestu vilnis velsies pāri visai Krievijai.

Maskavā Navaļnija atbalstītāji aicināti pulcēties netālu no Kremļa esošajā Manēžas laukumā, kur atrodas izstāžu zāle, kurā ar savu runu uzstāsies Putins.

Krievijā aiztur Navaļnija atbalstītājus, kuri protestē pret Maskavas tiesas spriedumu

Krievijas policija otrdien aizturēja vairāk nekā 1050 cilvēku demonstrācijās, kas tika rīkotas opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija atbalstam, pavēstīja nevalstiskā organizācija ...

gallery icon
45

Abas puses acīmredzami ir gatavas sadursmēm, jo iepriekšējie opozīcijas mītiņi Navaļnija atbalstam tikuši izdzenāti un tūkstošiem to dalībnieku - aizturēti. Arī šoreiz varasiestādes ir brīdinājušas, ka paredzētās demonstrācijas nav sankcionētas un ir nelikumīgas.

Navaļnija solidaritātes mītiņa brutālās aizturēšanas

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, ko apkopojusi "OVD-Info", svētdien visā Krievijā kopumā aizturēti aptuveni 5300 cilvēki. Maskavā aizturēto skaits sasniedzis gandrīz ...

gallery icon
47

Notikumiem Krievijā uzmanīgi seko ārvalstīs, kas ir satrauktas gan par Maskavas izturēšanos pret ieslodzījumā esošo Navaļniju, kurš pieteicis badastreiku, pieprasot atbilstošu medicīnisko aprūpi, gan par Krievijas karaspēka koncentrēšanos pie Ukrainas robežām.

Navaļnija līdzgaitnieki pauduši cerību, ka trešdienas demonstrācijas izvērtīsies par plašāko protesta akciju nesenajā Krievijas vēsturē.

Navaļnija atbalstītāju protesti daudzviet Krievijā 23. janvārī

Krievijā sestdien vairāk nekā 60 pilsētās plānoti protesti apcietinātā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstam.

gallery icon
85

Protesta akcijas priekšvakarā nevalstiskā organizācija "OVD-Info" vēstīja par kratīšanām, ko policija sarīkojusi Navaļnija reģionālajos štābos Krasnodarā un Kurgānā, kā arī par opozīcijas aktīvistu aizturēšanām vēl ducī Krievijas pilsētu.

Kopumā protesta akcijas trešdien paredzētas vairāk nekā 100 pilsētās.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās