foto: EPA/Scanpix
Taivānas karaflote saņem jaunu desantkuģi
Kuģis "Yu Shan" ir jaunākais ieguldījums bruņoto spēku modernizēšanā.
Pasaulē
2021. gada 13. aprīlis, 13:35

Taivānas karaflote saņem jaunu desantkuģi

Jauns.lv / LETA

Taivāna papildinājusi savus jūras spēkus ar jaunu desantkuģi, kas var tikt izmantots karavīru pārvadāšanai un palīdzēs Ķīnas piekrastes zonā un Dienvidķīnas jūrā esošo Taivānas salu apgādē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kuģis "Yu Shan" ir jaunākais ieguldījums bruņoto spēku modernizēšanā, ko sākusi Taivānas prezidente Cai Inveņa.

Kuģi uzbūvējusi valsts atbalstītā kompānija "CSBC Corporation Taiwan". Plānots, ka kuģi sāks izmantot nākamgad un tas būs apbruņots ar lielgabalu, pretgaisa aizsardzības raķetēm un pretraķešu ieročiem.

Dodot vārdu kuģim, prezidente sacīja, ka tas ir pagrieziena punkts Taivānas plānos attiecībā uz karakuģu būvniecību.

"Es uzskatu, ka šis kuģis noteikti stiprinās flotes iespējas izpildīt savu misiju," sacīja Cai.

"CSBC Corporation Taiwan" priekšsēdētājs norādīja, ka "Yu Shan" ir ne tikai amfībijas tipa kara kuģis ar nolaišanās laukumu lidmašīnām un helikopteriem, bet tas arī tiks izmantots piegādēm uz Taivānas salām Dienvidķīnas jūrā un Ķīnas tuvumā. Šīs salas tiek uzskatītas par vieglu mērķi Ķīnai, gadījumā ja sāktos karš.

Kuģis būvēts tā, lai spētu viens veikt dažādas kaujas misijas jūrā ilgu laika periodu.

Taivānas gaisa spēki jau ir papildināti ar moderniem F-16s iznīcinātājiem un citu aprīkojumu, un tagad uzsvars tiek likts uz jūras spēku modernizēšanu. Tiek ražotas zemūdenes un veidota viegli manevrējama korvešu flote.

Jaunās korvetes ir aprīkotas ar raķetēm kuģu iznīcināšanai un var tikt aprīkotas ar pretgaisa aizsardzības raķetēm.

Cai mēģina stiprināt pašmāju ieroču ražotnes, lai padarītu Taivānu pēc iespējamas pašpietiekamāku ieroču un bruņojuma sagādē.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika. Pekinas valdība uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās