foto: EPA/Scanpix
Visa valsts bijusi bezrūpīga: Indijā strauji pieaudzis Covid-19 gadījumu skaits
Indijā pēdējo septiņu dienu laikā reģistrēti vairāk nekā 873 000 jauni Covid-19 gadījumi.
Pasaulē
2021. gada 12. aprīlis, 13:10

Visa valsts bijusi bezrūpīga: Indijā strauji pieaudzis Covid-19 gadījumu skaits

Jauns.lv / LETA

Indijā diennakts laikā reģistrēti vairāk nekā 168 000 jauni Covid-19 gadījumi, līdz ar to Indija šinī rādītājā apsteigusi Brazīliju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Indijā, kuras iedzīvotāju skaits sasniedz 1,3 miljardus, pēdējās nedēļās vērojama strauja jaunā koronavīrusa izplatība. Valstī kopš pandēmijas sākuma reģistrēti 13,5 miljoni inficēšanās gadījumu.

Brazīlijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu reģistrēta kopumā 13,48 miljoniem cilvēku.

Eksperti jau brīdinājuši, ka Indijā lielie priekšvēlēšanu mītiņi, reliģiskie svētki un pulcēšanās publiskās vietās, nevalkājot maskas un neievērojot distancēšanos, pastiprina vīrusa uzliesmojumu risku.

Indieši cits pie cita mērcējas Gangas upē

Desmitiem tūkstoši cilvēku Indijā pirmdien pulcējušies Utarakhandā, lai iegremdētos svētās Gangas upes ūdeņos, kamēr valsti turpina plosīt Covid-19. Hinduistu ...

gallery icon
20

"Visa valsts bijusi bezrūpīga," ziņu aģentūrai AFP norādīja viens no ekspertiem.

Indijā pēdējo septiņu dienu laikā reģistrēti vairāk nekā 873 000 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir par 70% vairāk nekā iepriekšējās septiņās dienās, liecina AFP apkopotie dati.

Salīdzinājumam Brazīlijā aizvadītajās septiņās dienās reģistrēti aptuveni 497 000 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir par 10% vairāk nekā iepriekšējās septiņās dienās, bet ASV tika reģistrēti nepilni 490 000 jauni Covid-19 gadījumi, kas ir pieaugums par 9%, liecina AFP apkopotā informācija.

Neskatoties uz Covid-19 izplatību, Indijā svin hinduistu svētkus

gallery icon
27

Indijā daudzi štati un teritorijas, kuras vīruss skāris sevišķi smagi, ir noteikuši ierobežojumus cīņā ar pandēmiju, tostarp Mahārāštras štats, kas brīdinājis, ka nākamo dienu laikā var tikt noteikts stingrs karantīnas režīms.

Indijas centrālā valdība un štatu valdības ir mēģinājušas izvairīties no stingriem karantīnas režīmiem, lai vēl vairāk nekaitētu ekonomikai, taču, saslimušo skaitam turpinot strauji pieaugt, ierobežojumus var nākties pastiprināt.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās