foto: PantherMedia / Uwe Norkus
Īpašs gadījums - policija Oslo šķetina, kā dzīvoklī neviena nemanīts 9 gadus nogulējis cilvēka līķis
Ilustratīvs foto
Pasaulē
2021. gada 8. aprīlis, 23:42

Īpašs gadījums - policija Oslo šķetina, kā dzīvoklī neviena nemanīts 9 gadus nogulējis cilvēka līķis

Jauns.lv

Norvēģijas policiju nomoka jautājums, kā ir iespējams, ka kādā galvaspilsētas Oslo dzīvoklī neviena nepamanīts nogulējis pirms deviņiem gadiem miruša vīrieša līķis, raksta BBC.

Mirušais vīrietis bijis aptuveni 60 gadu vecs, un neviens nebija ziņojis par viņa pazušanu, policija pavēstīja Norvēģijas raidorganizācijai NRK.

Līķis atrasts pagājušā gada decembrī daudzdzīvokļu namā galvaspilsētā Oslo. Pēc NRK vēstītā, vīrieša līķis tika atrasts pēc tam, kad dzīvoklī bija nepieciešams iekļūt kādam apkopes darbu veicējam.

Policija ziņo, ka dzīvoklī atrastais piens un vēstules liek domāt, ka dzīvokļa saimnieks miris jau 2011.gada aprīlī.

"Šis ir īpašs gadījums, un tas liek mums uzdot jautājumus par to, kā kaut kas tāds varēja notikt," stāsta Oslo policijas inspektore Grete Liena Metlida.

Autopsijā noskaidrots, ka vīrietis miris dabīgā nāvē.

Viņa pēdējā pensija nosūtīta 2018.gadā, jo atbildīgie dienesti ar vīrieti vairs nav spējuši sazināties. Par nelaiķi nav zināms daudz, taču viņš vairākas reizes bijis precējies, turklāt viņam bija arī bērni.

"Acīmredzot šī bijusi persona, kura ir izvēlējusies ar citiem kontaktēties maz," sacīja Metlida. Vīrieša kaimiņš pastāstījis, ka kungs neesot bijis ieinteresēts sarunās.

Daži eksperti uzskata, ka šis gadījums ir spilgts piemērs tam, kā tehnoloģijas maina sabiedrību.

"Visi viņa rēķini tika automātiski apmaksāti no viņa bankas konta, viss notika automātiski," stāsta Norvēģijas Zinātnes un tehnoloģijas universitātes profesors Arne Krokans. "Šis ir kas tāds, kas agrāk nebūtu iedomājams. Tāpēc, ja šodien notiek kaut kas dīvains, ir iespējams, ka neviens to nepamanīs."