foto: REUTERS/SCANPIX
Regulators: Lielbritānijā nomiruši septiņi cilvēki, kam pēc vakcinācijas ar "AstraZeneca" izveidojušies asins recekļi
Pasaulē
2021. gada 3. aprīlis, 16:40

Regulators: Lielbritānijā nomiruši septiņi cilvēki, kam pēc vakcinācijas ar "AstraZeneca" izveidojušies asins recekļi

LETA

Lielbritānijas medikamentu regulators sestdien pavēstīja, ka no 30 cilvēkiem, kam pēc vakcinācijas ar "AstraZeneca" Covid-19 vakcīnu izveidojušies asins recekļi, septiņi cilvēki nomiruši.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lielbritānijā iedzīvotājiem injicēti vairāk nekā 18 miljoni "AstraZeneca" vakcīnas devu, un šobrīd nav skaidrs, vai pastāv saistība starp vakcināciju un ārkārtīgi retajiem asins recekļu veidošanās gadījumiem.

Regulators arī uzsver, ka ieguvumi no vakcinācijas atsver riskus, un mudina iedzīvotājus vakcinēties.

Kā paziņojumā norādīja Lielbritānijas Medikamentu un veselības aprūpes produktu regulējuma pārvalde, līdz 24.martam ziņots par 30 gadījumiem, kad izveidojušies asins recekļi, un "septiņi cilvēki diemžēl nomiruši".

Eiropas Zāļu aģentūra (EZA), kas tāpat kā Pasaules Veselības organizācija "AstraZeneca" vakcīnu atzinusi par došu, 7.aprīlī, kā sagaidāms, nāks klajā atjaunotām rekomendācijām.

Nav ziņojumu par asins recekļu veidošanos pēc vakcinācijas ar "Pfizer/BioNTech" vakcīnu, norādīja Lielbritānijas regulators, piebilstot, ka tiek turpināta skrupuloza ziņojumu analīze.

Lielbritānijā injicēts vairāk nekā 31 miljons "AstraZeneca" un "Pfizer/BioNTech" vakcīnu devu. Cilvēki nevar izvēlēties, kuru no tām saņemt.

Kā norādīts regulatora tīmekļa vietnē, balstoties pašreizējos datos, ieguvumi no Covid-19 vakcīnām "turpina atsvērt riskus".

Lielbritānija 2020.gada jūnijā pasūtīja 100 miljonus "AstraZeneca" vakcīnas devu un atbalstīja tās izstrādi. Pērn pasūtīti arī 30 miljoni "Pfizer/BioNTech" vakcīnas devu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās