foto: EPA/Scanpix
Neraugoties uz trešo vilni, Bulgārija mīkstina ierobežojumus
Pasaulē
2021. gada 1. aprīlis, 21:03

Neraugoties uz trešo vilni, Bulgārija mīkstina ierobežojumus

Jauns.lv / LETA

Bulgārijas veselības institūcijas ceturtdien, trīs dienas pirms parlamenta vēlēšanām 4.aprīlī, nolēmušas mīkstināt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, neraugoties uz pandēmijas trešo vilni un hospitalizācijas gadījumu skaita pieaugumu.

"Pēdējo dienu laikā pieredzēta trešā viļņa kulminācija, bet inficēšanās līmenis sāk kristies," sacīja veselības ministrs Kostadins Angelovs.

Ierobežojumi tiks mīkstināti, ļaujot darbu pēc desmit dienu pārtraukuma atsākt kafejnīcām un restorāniem, kā arī kinoteātriem, teātriem, peldbaseiniem un citām atpūtas vietām, kas varēs darboties, apmeklētāju skaitam nepārsniedzot 30%.

Silītes un bērnudārzi varēs atsākt darbu no pirmdienas, bet klātienes mācības skolās maiņu režīmā varēs atsākties 12.aprīlī pēc pavasara brīvdienām.

"Mums jāatrod līdzsvars starp cilvēku fizisko un garīgo veselību," sacīja ministrs, skaidrojot lēmumu.

Plānu par ierobežojumu mazināšanu nosodījuši medicīnas jomas pārstāvji, kas ir pārslogoti lielā hospitalizācijas gadījumu skaita dēļ.

Slimnīcās šobrīd atrodas 10 093 Covid-19 pacienti, kas valstij ar teju septiņiem miljoniem iedzīvotāju ir rekordliels skaits.

Galvaspilsētā Sofijā inficēšanās līmenis sasniedzis 1017 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju.

Kaut arī inficēšanās līmenis Covid-19 vīrusa Lielbritānijas paveidam ir augstāks un lielākam pacientu skaitam ir nepieciešama hospitalizācija, mirstības līmenis ir zemāks nekā rudenī vīrusa otrajā vilnī, skaidroja vecākais veselības inspektors Angels Kunčevs.

"Kad mēs slēdzam ciet, puse iedzīvotāju mūs apsūdz, ka mēs atņemam viņiem kultūru un sportu, kad mēs veram vaļā, otra puse sāk mūs apvainot," norādīja amatpersona.