Pasaulē
2021. gada 1. aprīlis, 06:35

VIDEO: beļģu šokolādes meistars piedāvā ceļojumu dīvaināko garšu pasaulē

Jauns.lv

Tuvojoties Lieldienām, Beļģijas pilsētā Brigē šokolādes meistars Dominiks Perzone saviem klientiem piedāvā jaunus garšas piedzīvojumus. Viņa šokolādes kārumi šogad satur pat bekonu, svaigi spiestas zāles sulu un ceptus sīpolus.

Lieldienās ierasti Briges šokolādes veikali, kādu pilsētā ir vairāk nekā 60, ir tūristu pārpilni. Covid-19 pandēmijas ietekmē šogad klientu skaits šajos kārumu veikalos ir krasi mazāks, tāpēc veikalnieki cer uz vietējo iedzīvotāju vēlmi ceļot, vismaz garšas pasaulē.

Dominiks Perzone šogad Lieldienu kārummīļiem piedāvā ko neierastu – šokolādes gardumus viņš papildinājis ar bekonu, ceptiem, karamelizētiem sīpoliem, pralinē no svaigi spiestas zāles sulas un citām kulinārijas nestandarta izpausmes.

Perzone ir pateicīgs Briges iedzīvotājiem: “Lielākā daļa no vietējiem šokolādes veikaliem tagad ir slēgti, jo bez tūrisma tiem ir grūti izdzīvot. Tomēr vismaz manā šokolādes darbnīcā piecdesmit procenti apmeklētāju ir vietējie. Nezinu, ko es darītu bez viņiem.”

Šokolādes meistars, kuram pieder divi šādi gardumu uzņēmumi, kas nodarbina 43 cilvēkus, atklāj šokolādes slepeno īpašību: “Šokolādei piemīt īpaša vērtība – tā spēj remdēt Covid-19 pandēmijas izraisīto nelāgo omu”.

Līdz šim Beļģijā no Covid-19 saslimšanas miruši jau vairāk nekā 22 tūkstoši cilvēku, kas, ņemot vērā attiecību uz iedzīvotāju skaitu, ir starp augstākajiem rādītājiem pasaulē.