foto: REUTERS/SCANPIX
Merkele un Makrons mudina Putinu ievērot Navaļnija tiesības
Merkele, Makrons un Putins Normandijas samita laikā.
Pasaulē
2021. gada 31. marts, 07:56

Merkele un Makrons mudina Putinu ievērot Navaļnija tiesības

Jauns.lv / LETA

Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons otrdien videokonferencē ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu mudināja Kremļa saimnieku ievērot opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija tiesības atbilstoši Eiropas cilvēktiesību konvencijai, kā arī uzsvēra nepieciešamību nodrošināt viņa veselības aizsardzību, pavēstīja Elizejas pils un Vācijas valdība.

Savukārt Kremļa preses dienests norādīja, ka "saistībā ar partneru izvirzīto jautājumu par Navaļniju tika sniegti atbilstoši paskaidrojumi par lietas objektīvajiem apstākļiem".

Cita starpā līderi runāja arī par situāciju Ukrainas austrumos, Baltkrievijā, Sīrijā un  Lībijā, kā arī par centieniem panākt, ka Irāna ievēro kodolvienošanās saistības.

Pievēršoties tēmai par Krievijas izstrādāto Covid-19 vakcīnu "Sputnik V", Merkele un Makrons norādīja, ka sadarbība ar Maskavu šajā jomā būs atkarīga no Eiropas Zāļu aģentūras veiktās analīzes.

Attiecībā uz "Sputnik V" tiks ievēroti tie paši standarti, kas Eiropas Savienībā tiek ievēroti pret citām vakcīnām, norādīja līderi.

Aleksejs Navaļnijs klausās tiesas spriedumu

Maskavas tiesa otrdien apmierinājusi Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu ...

gallery icon
30

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Pagājušajā mēnesī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Ļaudis Krievijā dodas ārā, lai iedegtu lukturīšus un sveces Navaļnija atbalstam

gallery icon
30