Pasaulē
2021. gada 4. aprīlis, 09:12

Indijā aizturēti skūtgalvji, kuri izdomājuši oriģinālu veidu kontrabandas pārvadāšanai

Jauns.lv

Ko tik noziedznieki neizdomā, lai droši pārvadātu kontrabandu. Šiem kurjeriem izdevās izcelties un pārsteigt kārtības sargus, tomēr tas neglāba viņus no soda.

Čennajas lidostas, kas atrodas Indijas dienvidos, apsardzes darbinieki aizturēja divus vīriešus, kuri mēģināja ievest kontrabandu, kas paslēpta uz galvas zem parūkas. Lidostas darbinieku vērīgās acis piesaistīja noziedznieki ar dīvainām frizūrām. Kratīšanas laikā policija nekavējoties atrada skaidras naudas iepakojumus un 698 gramus zelta pastas formā, jo to nav iespējams pamanīt pat ar metāla detektora palīdzību.

Un, lai arī noziedznieki tik notverti, jāatzīst, ka maskēšanās ideja ir izcila. Gatavojoties operācijai, kontrabandisti galvas vidū noskuva matus. Pēc tam atlika pielīmēt melnos maisus ar aizliegto saturu un to visu paslēpt zem parūkas. Policija nekavējoties noskaidroja kurjeru identitātes. Tie bija Magrobs Akbarali un Zubairs Hasans Rafjutins. Vīrieši Indijā ieradušies no Dubaijas. Uzreiz pēc pārbaudes viņi tika arestēti.

foto: Ekrānuzņēmums
Mēģināja ievest kontrabandu, kas paslēpta uz galvas zem parūkas.

Kontrabandistus aizturēja 21.martā. Muitas preses dienestu ziņojums liecina, ka vīriešiem atsavinātas zelts un ārvalstu valūta, kas kopumā sastāda 382 943 ASV dolārus (325 476 eiro). Ziņojums vēsta, ka Čennajas lidostā pēdējo dienu laikā apsardzes darbinieki pasažieriem konfiscējuši 5.5 kilogramus zelta. Visi pasažieri ieradušies vai lidojuši uz Persijas līča valstīm, vēsta "Mirror".

Tēmas