foto: AFP/Scanpix
Indonēzijas policija atklāj, ka pie baznīcas teroraktu sarīkojušie islāmisti bijuši jaunlaulātie
Indonēzijas policija noskaidrojusi, ka pāris apprecējies pirms sešiem mēnešiem un abi bijuši islāmistu ekstrēmistu grupējuma "Jamaah Ansharut Daulah" biedri.
Pasaulē
2021. gada 29. marts, 11:44

Indonēzijas policija atklāj, ka pie baznīcas teroraktu sarīkojušie islāmisti bijuši jaunlaulātie

Jauns.lv / LETA

Pāris, kas svētdien uzspridzinājās pie katoļu baznīcas Indonēzijas Sulavesi salā, bija jaunlaulātie, pirmdien paziņojusi policija.

Sprādziens noticis Dienvidsulavesi provinces galvaspilsētā Makasarā. Drošības sargi pie vārtiem apturējuši motociklu, ar kuru divi cilvēki gribējuši iebraukt Vissvētās Jēzus Sirds katedrāles ēku kompleksā. Kad sargi pie vārtiem viņus apturēja, viens no abiem cilvēkiem uz motocikla detonējis spridzekli.

Eksplozija notikusi brīdī, kad cilvēki pēc Pūpolsvētdienas dievkalpojuma nākuši ārā no baznīcas. Abi teroristi sprādzienā gāja bojā un 20 cilvēki tika ievainoti.

Teroraktu nosodīja Indonēzijas prezidents Džoko Vidodo.

"Terorisms ir noziegums pret cilvēci," viņš sacījis.

"Es aicinu ikvienu cīnīties pret terorismu un radikālismu, jo tie ir pretēji reliģijas vērtībām,"  uzsvēris prezidents.

Policija noskaidrojusi, ka viņi apprecējušies pirms sešiem mēnešiem.

Policija uzskata, ka viņi bija saistīti ar citu pāri, kas 2019.gadā sarīkoja divus sprādzienus pie baznīcas Filipīnu dienvidos, laupot dzīvību 23 cilvēkiem.

Janvārī Makasarā tika aizturēti 18 cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par piederību "Jamaah Ansharut Daulah", un divi aizdomās turamie tika nogalināti.

"Jamaah Ansharut Daulah" tiek turēts aizdomās par vairākiem uzbrukumiem, tostarp pašnāvnieku uzbrukumiem baznīcām Surabajā 2018.gadā. Šajos uzbrukumos dzīvību zaudēja 15 cilvēki un 13 teroristi.

Vairākums Indonēzijas iedzīvotāju ir musulmaņi, bet apmēram 10% ir kristieši.