foto: EPA/Scanpix
Atbalsts Merkeles konservatīvajiem noslīdējis līdz gada laikā zemākajām atzīmēm
Sabiedrībā vairojusies neapmierinātība ar Merkeles valdības veikumu koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes apstākļos.
Pasaulē
2021. gada 17. marts, 13:13

Atbalsts Merkeles konservatīvajiem noslīdējis līdz gada laikā zemākajām atzīmēm

Jauns.lv / LETA

Vācijā atbalsts kancleres Angelas Merkeles konservatīvajam blokam noslīdējis līdz gada laikā zemākajām atzīmēm, sabiedrībā vairojoties neapmierinātībai ar viņas valdības veikumu koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes apstākļos, konstatēts pētījumu centra "Forsa" aptaujā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Atbalsts kristīgajiem demokrātiem (CDU) un viņu Bavārijas partneriem Kristīgi sociālajai savienībai (CSU) nokrities par četriem procentpunktiem līdz 29%.

Tas ir zemākais atbalsta līmenis kopš pandēmijas sākuma Vācijā 2020.gada martā.

Atbalsts "zaļajiem" pieaudzis par trim procentpunktiem līdz 21%, bet citiem politiskajiem spēkiem atbalsts saglabājies nemainīgs.

Merkeles koalīcijas partnerus sociāldemokrātus (SPD) joprojām atbalsta 16% vēlētāju.

Eiroskeptiķu partiju "Alternatīva Vācijai" (AfD) atbalsta 10% vāciešu, bet brīvos demokrātus (FDP) un kreiso ekstrēmistu partiju "Die Linke" ("Kreisie") - katru 8%.

Septembrī Vācijā gaidāmas parlamenta vēlēšanas, un Merkele pēc četriem valdības vadītāja amata termiņiem šajās vēlēšanās vairs nebūs saraksta līdere.

Aizvadītajā svētdienā CDU cieta smagus zaudējumus divās reģionālajās vēlēšanās, kas tika uzskatītas par svarīgu spēku pārbaudi, tuvojoties Bundestāga vēlēšanām.

FDP līdera vietnieks Volfgangs Kubiki mudināja Merkeli veikt izmaiņas valdības sastāvā.

"Palikuši vien daži mēneši līdz vēlēšanām, bet veselības ministra [Jensa] Špāna nomaiņa sekmētu jaunas pārliecības rašanos valsts iedzīvotāju vidū," RND mediju grupai sacīja Kubiki, piebilstot, ka arī ekonomikas ministrs Pēters Altmeiers būtu no amata jāatbrīvo.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās