foto: REUTERS/SCANPIX
Vācijā pārim izvirzītas apsūdzības saistībā ar draudu vēstulēm politiķiem
Vēstulēs adresātiem tika draudēts ar vardarbību, ja viņi neizpildīs konkrētas prasības.
Pasaulē
2021. gada 9. marts, 16:41

Vācijā pārim izvirzītas apsūdzības saistībā ar draudu vēstulēm politiķiem

Jauns.lv / LETA

Vācijas prokuratūra otrdien izvirzījusi apsūdzības kādam vīrietim un sievietei saistībā ar draudu vēstuļu sūtīšanu politiķiem un varasiestādēm.

Vēstulēs, kas tika nosūtītas laikā no 2019.gada decembra līdz 2020.gada oktobrim, adresātiem tika draudēts ar vardarbību, ja viņi neizpildīs konkrētas prasības. Vēstules saturēja tādus priekšmetus kā sērkociņus un nažus, atklāja prokuratūra.

Apsūdzētie, kas abi ir 39 gadus veci, apsūdzēti arī nesekmīgā mēģinājumā aizdedzināt nodarbinātības aģentūras ēku un kāda uzņēmēja māju.

Viņi apsūdzēti izspiešanas mēģinājumā un dedzināšanas mēģinājumā.

Draudu vēstules, ko saņēma politiķi, vietējās varasiestādes, ministrijas un transport asociācijas, parakstīja "revolucionārās darbības šūniņu kolektīvs".

Grupējums ar šādu nosaukumu pirms aptuveni desmit gadiem pastrādāja vairākus uzbrukumus valdības ēkām Berlīnē, bet pagaidām nav skaidrs, vai šeit ir kāda saistība.

Mediji ziņo, ka draudu vēstules saņēma arī Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers un Bādenes-Virtembergas federālās zemes premjerministrs Vinfrīds Krečmans.

Policija uzskata, ka apsūdzētie 2020.gada augustā ievietoja degbumbas nodarbinātības aģentūrā Nirnbergā un kāda uzņēmēja mājās Ziemeļreinā-Vestfālenē, bet viņiem neizdevās tās iedarbināt.

Vācijas mediji ziņoja, ka bumba tika ielikta uzņēmēja Klemensa Tonjesa mājās. Viņš vada Vācijas lielāko gaļas pārstrādes kompāniju, kas izpelnījusies pretrunīgus vērtējumus par savu darba praksi koronavīrusa pandēmijas laikā.

Kad aizdomās turamie oktobrī tika aizturēti, žurnāls "Der Spiegel" ziņoja, ka viņi ir pazīstami kā kreisie politiskie aktīvisti.

Tēmas