foto: EPA/Scanpix
Francijā aizliedz organizāciju, kas kūda uz vardarbību un diskrimināciju
Organizācijai "Paaudzes identitāte" ir ietekme visā Francijā un ārpus valsts.
Pasaulē
2021. gada 3. marts, 17:15

Francijā aizliedz organizāciju, kas kūda uz vardarbību un diskrimināciju

Jauns.lv / LETA

Francijas valdība pasludinājusi par pretlikumīgu un likvidējamu pret migrantiem noskaņoto organizāciju "Generation Identitaire" ("Paaudzes identitāte"), jo tā kūda uz vardarbību un diskrimināciju, trešdien paziņojis Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ministrs publicēja tviterī valdības dekrētu, kurā šī asociācija pasludināta par pretlikumīgu, norādot, ka tās publikācijas un līderu rīcība un izteikumi izplata ideoloģiju, kas kūda uz naidu, vardarbību un diskrimināciju pret cilvēkiem, balstoties uz viņu izcelsmi, rasi vai reliģiju.

"Paaudzes identitātei" ir ietekme visā Francijā un ārpus valsts. Organizācija apgalvo, ka tās locekļi ir trauksmes cēlāji, kuru misija ir pasargāt Francijas un Eiropas civilizāciju, kuru apdraudot imigranti, sevišķi musulmaņi.

Kritiķi savukārt uzskata to par kaujinieciski noskaņotu grupējumu, kas veicina rasismu.

Valdības dekrētā uzskaitītas vairākas operācijas, ko šī organizācija veikusi pret nelegālajiem imigrantiem, un norādīts, ka grupējums vēlas darboties kā privāta milicija.

Valdības preses pārstāvis sacīja, ka ar savu lēmumu valdība pielikusi punktu šīs organizācijas dažkārt vardarbīgajai darbībai.

Pēdējos gados "Paaudzes identitātes" locekļi īstenojuši vairākas operācijas, kuru mērķis bijis apturēt nelegālo imigrantu iekļūšanu Francijā, šķērsojot robežu ar Itāliju Alpos un robežu ar Spāniju Pirenejos.

Pagājušajā mēnesī organizācija sarīkoja protestus pret valdības nodomu to slēgt.

Grupas prezidents Klemāns Gandelīns tobrīd ziņu aģentūrai AP sacīja, ka "Paaudzes identitāte" tiesā līdz pēdējam aizstāvēs savas tiesības darboties.

Gadījumā, ja organizācija tiks slēgta, tās biedri nekur nepazudīs, viņš piebilda.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas