foto: REUTERS/SCANPIX
EK brīdina Ungāriju saistībā ar neatkarīgās radiostacijas "Klubradio" slēgšanu
Mediju uzraudzības iestāde skaidroja, ka "Klubradio", kas galvenokārt raida Budapeštā, ir pārkāpusi obligātās reģistrācijas likumu.
Pasaulē
2021. gada 15. februāris, 16:49

EK brīdina Ungāriju saistībā ar neatkarīgās radiostacijas "Klubradio" slēgšanu

Jauns.lv / LETA

Eiropas Komisija (EK) pirmdien brīdinājusi Ungāriju par iespējamo tiesvedību par Ungārijas vadošās neatkarīgās radiostacijas "Klubradio" slēgšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc mediju uzraudzības iestādes lēmuma atņemt radiostacijai apraides licenci tiesa Budapeštā pagājušajā nedēļā nolēma, ka "Klubradio" no pirmdienas jāpārstāj raidīt.

EK preses pārstāvis Kristians Vīgands šodien žurnālistiem Briselē sacīja, ka šī lēmuma tiesiskais pamatojums ir ļoti apšaubāms.

Mediju uzraudzības iestāde skaidroja, ka "Klubradio", kas galvenokārt raida Budapeštā, ir pārkāpusi obligātās reģistrācijas likumu. Parasti par to tiek piemērota sodanauda, nevis atņemta licence.

Radiostacija var pārsūdzēt tiesas spriedumu, taču pagaidām tai jāpārstāj raidīt. Taču "Klubradio" solīja turpināt pārraidīt internetā.

EK piektdien nosūtīja vēstuli Ungārijai, kurā aicināja šīs valsts varasiestādes nekavējoties rīkoties, lai izvairītos no neatgriezeniska kaitējuma, sacīja Vīgands.

"Ungārijai būtu jārespektē ES pamata tiesību harta, tostarp tiesības uz vārda un informācijas brīvību," norādīja Vīgands.

"Mēs esam noraizējušies par situāciju, un mēs to izpētīsim - izpētīsim iespējamo iesaistīšanos saistībā ar savienības tiesībām," sacīja Vīgands.

"Mēs izpētām šīs juridiskās iespējas," viņš piebilda.

EK var pret Eiropas Savienības (ES) valstīm sākt procedūru par ES tiesību pārkāpšanu, ja uzskata, ka tas ir noticis. Šī procedūra var novest pie lielām sodanaudām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās