Pasaulē
2021. gada 23. janvāris, 23:28

VIDEO: Sanktpēterburgā policists ar kāju iesper pa vēderu sievietei, kuru pēc tam nācās hospitalizēt

Jauns.lv

Sanktpēterburgā Sacelšanās laukumā kāds policists ar kāju iespēra sievietei pa vēderu pēc tam, kad viņa pajautāja, kāpēc ticis aizturēts viens no protestētājiem, vēsta portāls "Fontanka". Brutālais incidents ticis nofilmēts.

Sieviete jautāja policistiem, kuri trijatā veda kādu aizturētu jaunieti: "Kāpēc jūs viņu esat sagrābuši?"

Pēc tam viens no policistiem ar kāju iespēra sievietei pa vēderu, kā rezultātā viņa zaudēja līdzsvaru un atmuguriski nokrita, atsitot pakausi pret asfaltu.

foto: Ekrānuzņēmums
Policisti veda aizturēto, bet viņiem priekšā iznāca sieviete, kura saņēma spērienu pa vēderu.

Portāls "Fontanka" ziņo, ka pēc notikušā sievietei bijusi nepieciešama mediķu palīdzība.

Medijs "Baza" vēsta, ka cietusī ir 54 gadus vecā Margarita Judina un pēc kritiena viņa guvusi smadzeņu satricinājumu. Sieviete tikusi hospitalizēta.

Sanktpēterburgas Iekšlietu ministrijas nodaļas vadītājs Vjačeslavs Stepčenko  medijam „Padjom” apliecinājis, ka policija izskata nofilmēto video.

Navaļnija atbalstītāju protesti daudzviet Krievijā 23. janvārī

Krievijā sestdien vairāk nekā 60 pilsētās plānoti protesti apcietinātā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstam.

gallery icon
85


Jauns.lv jau vēstīja, ka 23.janvārī visā Krievijā notika plaši protesti un mītiņi Alekseja Navaļnija atbalstam, kurš tika arestēts pēc atgriešanās no Vācijas.

Apcietinātā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atbalstītāju demonstrācijās sestdien vairāk nekā simts pilsētās piedalījušies vismaz 110 000 cilvēku un saskaņā ar organizācijas "OVD-Info" apkopotajām ziņām protestos visā valstī līdz šim aizturēti jau 2800 cilvēki, tai skaitā vismaz 300 nepilngadīgie un vismaz 38 žurnālisti.

Mierīgo protestētāju aizturēšanu un taktiku, ko drošības struktūras izmantojušas pret protestētājiem, jau nosodĪjušas gan Amerikas Savienotās Valstis, gan Eiropas Savienība, un ES augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žozeps Borreljs paziņojis, ka pirmdien bloks apspriedīs "jaunus soļus" pret Krieviju.

Visvairāk aizturēto - gandrīz 1100 - ir Maskavā, kā arī Sanktpēterburgā, Novosibirskā un Vladivostokā. Maskavas centrā policija dienas vidū aizturēja Navaļnija sievu Jūliju, bet pievakarē tika ziņots, ka viņa atbrīvota. Galvaspilsētas Puškina laukumā tika aizturēta arī Navaļnija dibinātā Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) juriste Ļubova Soboļa, kas pirms divām dienām uz neilgu laiku jau bija aizturēta un sodīta ar naudassodu.

Kā liecina žurnālistu un aktīvistu publiskotie videoieraksti sociālajos tīklos, Krievijas drošības struktūras pret mierīgajiem protestētājiem daudzviet vērsušās ar rupju spēku, cilvēki sisti ar stekiem, nogāzti zemē, saņēmuši spērienus. Ziņots, ka vairāki protestētāji nopietni cietuši.