Pasaulē
2021. gada 23. janvāris, 16:15

Mūžībā devies pasaulslavenais TV raidījumu vadītājs Lerijs Kings

Jauns.lv

23. janvāra rītā 87 gadu vecunā mūžībā devies pasaulslavenais TV un radio raidījumu vadītājs Lerijs Kings, vēsta CNN.

Pasaulē plaši zināmā raidījumu vadītāja nāvi sociālajos tīklos apstiprināja viņa dēls Čenss. Ziņojumā minēts, ka Lerijs Kings miris, atrodoties medicīnas iestādē Losandželosā.

"63 gadu garumā dažādās radio un televīzijas platformās, digitālajos medijos Lerijs veicis daudzus tūkstošus interviju, saņemot apbalvojumus un atzinību par unikālo darbu, kas apliecina viņa unikālo un paliekošo raidījumu vadītāja talantu," teikts Čensa Kinga paziņojumā.

Viņš neatklāj slavenās TV personības nāves cēloņus, tomēr, kā vēsta CNN, atsaucoties uz kādu Braunu ģimenei pietuvinātu cilvēku, Lerijs Kings janvāra sākumā tika nogādāts medicīnas iestādē pēc saslimšanas ar Covid-19.

Kings plašāko popularitāti guvis 25 gadu garumā vadot CNN kanālā translēto raidījumu "Larry King Live".

Leriju Kingu, kurš 2010. gadā devās pensijā, bet turpināja darboties dažādos privātos projektos, piemeklējušas dažādas veselības problēmas. 2017. gadā viņš publiski atklāja, ka veiksmīgi pārcietis operāciju plaušu vēža ierobežošanai. 2019. gada viņš smagā veidā izslimojis angīnu. Arī iepriekš viņš mocījies ar sirds problēmām un ilgstoši sirdzis ar 2. tipa diabētu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Ilggadējais "Larry King Live" raidījuma vadītājs Lerijs Kings.

Lerijam Kingam īpaši traģisks bija pagājušais gads, kad mēneša laikā, mūžībā devās divi viņa bērni - Endijs Kings (65) meita Čaija Kinga (51). "28. jūlijā Endijs mira negaidīti, ar sirdstrieku, bet Čaija gāja bojā 20. augustā, neilgi pēc tam, kad viņai tika atklāts plaušu vēzis," sociālajos tīklos pērn pavēstīja Lerijs Kings.

Kings sava mūža laikā bija precējies septiņas reizes un bija piecu bērnu tēvs.