foto: AFP/Scanpix
FIB izmeklē liecības par plānu Krievijai pārdot Kapitolijā nozagto Pelosi datoru
Pasaulē
2021. gada 18. janvāris, 21:52

FIB izmeklē liecības par plānu Krievijai pārdot Kapitolijā nozagto Pelosi datoru

Jauns.lv / LETA

Jauna sieviete, kas bijusi ASV Kapitolijā 6.janvārī iebrukušo nekārtību dalībnieku vidū, atbilstoši kāda liecinieka apgalvotajam, nozagusi Pārstāvju palātas spīkeres Nensijas Pelosi portatīvo datoru un gribējusi to pārdot Krievijas izlūkdienestam, teikts Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) kriminālapsūdzībā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dokumentā, kas svētdien iesniegts ASV Apgabaltiesā Vašingtonā, FIB pieprasa Pensilvānijas iedzīvotājas Railijas Džūnas Viljamsas aizturēšanu, cita starpā arī tāpēc, ka viņa "vardarbīgā ceļā iekļuvusi Kapitolijā un pārkāpusi sabiedrisko kārtību".

Viņas atrašanās vieta nav zināma.

Spriežot pēc 6.janvāra haotisko notikumu foto un video liecībām, Viljamsa redzēta Pelosi biroja tuvumā, skaidroja FIB aģents.

Liecinieks, kas tiesas dokumentos figurē kā W1 un kas apgalvojis, ka ir bijušais Viljamsas mīļākais, sacījis, ka Viljamsa plānojusi portatīvo datoru nosūtīt draugam uz Krieviju, lai pārdotu to ārējās izlūkošanas dienestam SVR.

"Nezināmu iemeslu dēļ darījums nav noticis, un Viljamsai joprojām ir dators, vai arī viņa to jau iznīcinājusi," teikts rakstiskajā liecībā.

Nav zināms, vai Pelosi portatīvais dators tiešām nozagts. FIB apliecināja, ka turpina izmeklēšanu.

Viljamsa atgriezusies mājās, sakravājusi somu un informējusi māti, ka dodas prom uz dažām nedēļām.

"Šķiet, ka Viljamsa aizbēgusi," teikts apsūdzībā.

Varasiestādes daudzus nekārtību dalībniekus identificējušas un aizturējušas, bieži vien pateicoties sociālajos medijos publicētajiem foto un video.

Jau vēstīts, ka vairāki simti ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju 6.janvārī Vašingtonā iebruka Savienoto Valstu Kapitolijā, kad tur bija sapulcējies Kongress, lai oficiāli apstiprinātu demokrāta Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Sadursmju gaitā tika raidīti šāvieni, un vardarbībā pieci cilvēki zaudēja dzīvību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas