foto: imago images/Jochen Eckel/Scanpix
Norvēģijā pēc Covid-19 vakcinācijas miruši 23 cilvēki: brīdina par risku vecākiem pacientiem
Pasaulē
2021. gada 15. janvāris, 20:46

Norvēģijā pēc Covid-19 vakcinācijas miruši 23 cilvēki: brīdina par risku vecākiem pacientiem

Jauns.lv

Norvēģijā pēc vakcinācijas ar "Pfizer/BioNTech" pret Covid-19 miruši 23 cilvēki, vēsta "Bloomberg". Šo informāciju savā iknedēļas atskaitē sniegusi Norvēģijas Ārstniecības aģentūra.

Atskaite publicēta 14. janvārī. Šobrīd izpētīti 13 no kopumā 23 nāves gadījumiem. 

Tiek norādīts, ka aģentūra analizē visus gadījumus ar blakusparādībām, ko izraisa vakcīna. Izpētes rezultāti liecina, ka biežāk blakusparādības bijušas gados veciem cilvēkiem.

"Atskaites var liecināt par to, ka blakusparādību efekti no Covid-19 vakcīnas tādi kā drudzis un slikta dūša varētu novest līdz letālam iznākumam, ja cilvēkam jau iepriekš bijušas problēmas ar veselību," informē Norvēģijas Ārstniecības aģentūrā.

"Pfizer/BioNTech" sadarbojas ar Norvēģijas regulatoru, lai izmeklētu nāves gadījumus. Aģentūra konstatējusi, ka "līdz šim notikušo incidentu skaits nav satraucošs un atbilst cerētajam," informējis "Pfizer/BioNTech" ražotājs. Tiek norādīts, ka no vakcinēšanās nav jāizvairās gados jauniem un veseliem cilvēkiem. 

Masveida vakcinācija no Covid-19 Norvēģijā sākās 2020. gada 27. decembrī. Pirmie valstī vakcīnu saņēmuši pansionātu iemītnieki.

Divi pansionāta iemītnieki, kas saņēma “Pfizer/BioNTech” vakcīnu pret Covid-19 mira 5. janvārī.