foto: unsplash.com
Tiesa liek "Emirates" pasažierim samaksāt vairāk nekā miljonu par nozaudētu bagāžu
Pasaulē
2021. gada 14. janvāris, 06:20

Tiesa liek "Emirates" pasažierim samaksāt vairāk nekā miljonu par nozaudētu bagāžu

Jauns.lv

Pēc vairāku gadu tiesāšanās Lagosas Federālā tiesa lēmusi par labu aviokompānijas "Emirates" pasažierim, pieprasot lidsabiedrībai samaksāt 1,6 miljonus ASV dolāru jeb 1,3 miljonus eiro, ziņo "Independent".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nigērijas uzņēmējs Ordži princis Ikems 2007. gadā biznesa darīšanās bija devies uz Ķīnu. Rokas bagāžā viņš bija deklarējis 1,6 miljonus ASV dolāru skaidrā naudā. 

Vēl pirms lidojuma Lagosas lidostā pie viņa piesteigušies aviokompānijas darbinieki un lūguši bagāžu nodot viņu rokās, jo tā būšot drošāk. 

Ikems to nav vēlējies darīt, tomēr koferi atdevis, jo bijis steigā un nav vēlējies kavēt reisu. Tā bijusi pēdējā reize, kad viņš redzējis savu bagāžu. 

Lai arī biznesmenim tika iedots bagāžas numurs, tomēr tā, visticamāk, tā arī palikusi Lagosas lidostā. Izmeklēšanā konstatēts, ka bagāža nav nodota tālākai izlidošanai. 

Ne visa zaudētā nauda piederējusi Ikemam. 930 000 ASV dolāru viņam bija iedevis kāds biznesa partneris, kurš lūdzis arī viņam atvest preces no Ķīnas. 

Lai arī "Emirates" norādījis, ka par visiem bagāžas procesiem Lagosas lidostā atbildīga Nigērijas kompānija "Nigerian Aviation Handling Company", tomēr tiesnesis lēmis, ka aviokompānija kā pārvadātājs neesot atspēkojusi Ikema prasības notikušajā incidentā, tādēļ tai ir jāatmaksā viņam zaudētā naudas summa. Tāpat "Emirates" esot Ikemam jāmaksā arī kompensācija vairāk nekā 100 000 eiro apmērā.

""Emirates" jau ir iesniedzis apelāciju šajā lēmumā, un mēs aizstāvēsim savu nostāju," norādījis aviokompānijas pārstāvis.