Pasaulē
2021. gada 8. janvāris, 12:58

Pilsēta Austrālijā lipīgā Covid-19 paveida izplatīšanās dēļ izsludina karantīnu

Jauns.lv / LETA

Brisbenas pilsētā Austrālijā, kas ir trešā lielākā valstī, izsludināts stingrais karantīnas režīms pēc tam, kad apkopējs karantīnas viesnīcā inficējies ar sākotnēji Lielbritānijā konstatēto, lipīgāko koronavīrusa paveidu.

Vairāk nekā trim miljoniem Brisbenas aglomerācijas iedzīvotāju, sākot no piektdienas vakara, vismaz trīs dienas jāuzturas mājās, pavēstīja varasiestādes.

"Ja mēs gribam apturēt šī infekciozā paveida, šī Apvienotās Karalistes paveida izplatīšanos, mums ir jārīkojas nekavējoties," medijiem sacīja Kvīnslendas štata premjerministre Anasteiša Palašei.

Iedzīvotāji drīkstēs pamest mājas, lai iegādātos pārtiku un pirmās nepieciešamības preces.

Pandēmija no putna lidojuma

gallery icon
17

Austrālijā vairākiem nesen ieceļojušiem cilvēkiem apstiprināta inficēšanās ar koronavīrusa jaunajiem paveidiem, kas sākotnēji pamanīti Lielbritānijā un Dienvidāfrikā. Viņiem noteikta obligāta karantīna.

Tomēr gadījums Kvīnslendā ir pirmais, kad inficēšanās notikusi pašu valstī. Apkopēju, pēc visa spriežot, inficējis kāds ceļotājs, kas uzturējies izolācijā Brisbenas karantīnas viesnīcā.

Pilsētā izsludinātais stingrais karantīnas režīms iezīmē atgriešanos pie ierobežojumiem, kādi nav bijuši kopš marta.

Pēc šī paziņojuma varasiestādes visā valstī noteikušas ierobežojumus braucieniem uz Brisbenu un no tās, kā arī jau tā stingros noteikumus attiecībā ceļotājiem, kas ierodas no ārvalstīm, padarījušas vēl stingrākus.

Dzīve un nāve Covid-19 pacientu nodaļās visā pasaulē [Brīdinām, nepatīkami skati!]

gallery icon
44

Visiem, kas lido uz Austrāliju, pirms izlidošanas jāveic Covid-19 tests, pavēstīja Austrālijas premjerministrs Skots Morisons.

Jau šobrīd nelielais ieceļojošo pasažieru skaits uz laiku tiks samazināts par 50%, turklāt spēkā paliek prasība par 14 dienu obligāto karantīnu.

"Saistībā ar šo jauno paveidu ir daudz nezināmā un neskaidrību, tāpēc šī piesardzīgā pieeja, kā mēs to uzskatām, ir ļoti saprātīga," sacīja premjers.