foto: scanpix
Uzsāk izmeklēšanu Polijā: ārpus rindas, iespējams, vakcinētas slavenības
Bijušais Polijas premjers un Eiropas Parlamenta deputāts Lešeks Millers.
Pasaulē
2021. gada 3. janvāris, 17:12

Uzsāk izmeklēšanu Polijā: ārpus rindas, iespējams, vakcinētas slavenības

Jauns.lv / LETA

Polijā sākta izmeklēšana saistībā ar slavenību vakcināciju pret jauno koronavīrusu, jo šobrīd vakcīnas paredzētas tikai medicīnas darbiniekiem un viņu ģimenēm, vēsta valsts ziņu aģentūra PAP.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā pavēstīja veselības ministrs Adams Nedzjelskis, 4.janvārī sāksies detalizēta pārbaude nodaļās, kas saistītas ar Varšavas medicīnisko universitāti.

Viņš piebilda, ka būs sekas, ja apstiprināsies, ka vakcinācijas procesā ticis izmantots "privilēģiju kritērijs".

Varšavas medicīniskā universitāte paziņoja, ka ceturtdien pret koronavīrusu vakcinētas "labi zināmas mākslas un kultūras personības", universitātei organizējot vakcinācijas kampaņu.

Slavenību vidū ir bijušais premjers un Eiropas Parlamenta deputāts Lešeks Millers, televīzijas personība Kšištofs Materna, dziedātāja Magda Umera un virkne aktieru.

Premjerministrs Mateušs Moraveckis sestdien paziņoja, ka "vakcinēšanās kārtības ievērošana ir sociālās solidaritātes normu cienīšanas izpausme".

"Mediju ziņas par slavenībām, kuras ir vakcinējušās ārpus rindas, ir reāls skandāls. Nav nekāda attaisnojuma normu pārkāpšanai," sacīja Morveckis.

Sestdien Polijā tika reģistrēti 6945 jaunu koronavīrusa gadījumu, kā arī vairāk nekā 100 ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu.

Kopš pandēmijas sākuma ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Polijā pārsniedzis 29 000, bet inficējušies vairāk nekā 1,3 miljoni.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās